Vesti

Bald and bankrupt: Putnik koji se zarazio koronom u Beogradu (izbrisan video)

Bald and bankrupt covid-19 serbia

Bald and bankrupt, čuveni putnik o kome smo već pisali, zarazio se virusom Covid-19 u Beogradu, verovatno dok je bio na fudbalskoj utakmici, odnosno derbiju. Otpušten je iz bolnice i kako kaže, jedva je preživeo.

DOPUNA: Video je u međuvremenu uklonjen uz objašnjenje:

„Hvala svima koji su gledali moju Covid priču.
Izbrisao sam video jer je vreme da pređem iz onog tmurnog meseca u mom životu i da me se ne podseća stalno na njega. Vreme je da budete pozitivni, da se usredsredite na zdravlje i započnete planiranje budućnosti. Takođe previše je glupih komentara koji me pitaju koliko mi je vlada / Bill Gates / Youtube platio da stvorim lažnu priču jer je virus ‘lažan’. To mi se stvarno činilo stvarnim.
Nadam se da ćete svi i vaša porodica ostati sigurni i zdravi. Oh, i ne brini te za mene (Bald)“

Nije poznato da li je neko izvršio uticaj na njega, ali u videu se pominjalo da je „povukao neke veze u ruskoj ambasadi kako bi dobio zdravstvenu negu“.

Poruka o izbrisanom videu
Poruka o izbrisanom videu

Kako navodi u videu, koji je jedini koji je snimio tokom boravka u Beogradu, za vreme boravka u jednoj od kovid bolnici video je mnoge ljude kako umiru i zahvaljuje se na nezi koju je dobio.

Vidno mršaviji i izmučen, kaže da je najveća greška koju je napravio to što se nije na vreme javio za medicinsku pomoć, a kada se konačno na nagovor prijatelja obratio jednoj privatnoj bolnici – već je bilo kasno. Toliko kasno da je hitno prebačen u državnu bolnicu (premanekim svedočenjima na Bežanijsku kosu) sa nivoom kiseonika u krvi oko 70 odsto.

PROČITAJ:  Bald and bankrupt: Travel bloger koji to nije otkriće vam mesta i ljude za koje nikada ne biste saznali

U videu iz Beograda ovaj putnik i videopisac poručuje svima da „ne budu budale kao što je bio on“ i da se čuvaju, da nose maske i da poštuju preporuke prevencije.

YouTube player

Podsećamo, Bald and bankrupt (Benjamin Rich, Arthur Chichester) je jutjuber i „travel bloger“ koji osvetljava uticaj Sovjetskog saveza na Evropu i dočarava svakodnevicu stanovnika nekadašnjeg istočnog bloka. Takođe, putovao je kroz Indiju, Kubu, Boliviju i druga mesta pokušavajući da prikaže pravi život lokalnog stanovništva. U svojim emisijama često prolazi kroz neobične situacije i predele koji su opasni po život. Tečno govori ruski i hindu jezik, a prati ga skoro dva miliona pratilaca.

Njegova poseta Beogradu je zapravo bila privatna i o njoj nije planirao da objavi nijednu emisiju. Međutim, igrom slučaja, njegov prijatelj je napravio emisiju u kojoj je Bald and bankrupt bio gost, te je tako njegov boravak u Srbiji dospeo u javnost što je naknadno otkrio i na svom instagram profilu, na kome je prikazivao i snimke sa derbija.

YouTube player

Nakon što je mesec dana proveo na intenzivnoj nezi, ovaj putnik planira da se vrati u Englesku i kako kaže da poradi na svom oporavku, a pogotovo na kapacitetu pluća.

Ukoliko do sada niste gledali njegove video emisije, redakcija Daljine.rs vam proporučuju njegov neobični i zanimljivi YouTube kanal, tako da počnite od početka.

Naslovna fotografija: Snimak ekrana iz YouTube emisije

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare