Marketing i oglašavanje na portalu Daljine.rs

Daljine.rs

Daljine.rs je jedan od najposećenijih portala o putovanjima i turizmu u Srbiji, a saradnja sa nama je jednostavna i laka. Evo zašto treba da se oglašavate na Daljinama, a čak i ako ste došli na ovu stranicu reda radi – pročitajte je do kraja (ima i lepe slike).

Oglašavanje na portalu Daljine.rs

Često se putovanja povezuju sa putovanjima. Ovo i nije čudno jer putovanja jesu putovanja, ali ne pričamo o tome. Putovanja podrazumevaju mnogo toga: prevoz, smeštaj, destinaciju, propratne sadržaje i priču. Mnogi putuju upravo zbog priče, a tu priču možemo ispričati mi.

Međutim, to nije sve. Skoro sve komercijalne aktivnosti i delatnosti mogu se povezati sa putovanjima, bilo da se radi o turističkim agencijama, smeštaju, etno selima, promociji destinacija i regiona, predstavljanju drugačije slike o nečemu, putnom osiguranju, avio-kompanijama, bilo kom vidu prevoza, kamp opremi, nezi lica i tela na putovanjima, kućnim ljubimcima (na putovanju, a kad vi otputujete a ljubimci ostanu kod kuće), održavanju automobila, raznim savetima za putovanja, pa i najobičnijem razgovoru.

Dakle, vaš proizvod ili uslugu zajednički možemo predstaviti kroz zanimljiv i nesvakidašnji način, a ovde se nalazi niz primera.

Ovo lepo ostrvo u obliku srca je divno u svakom pogledu, osim ako se ne skršite na stene i slomite nogu, a tada će vam biti potrebno putno osiguranje
Ovo lepo ostrvo u obliku srca je divno u svakom pogledu, osim ako se ne skršite na stene i slomite nogu, a tada će vam biti potrebno putno osiguranje (ili bolja obuća za put)

Koliko smo čitani i zašto nas uopšte čitaju

Daljine.rs je u 2019. godini su imale 426.872 pregleda stranica, odnosno 35.600 mesečno. Iako smo u redakciji bili zadovoljni i iznenađeni tolikim brojem poseta, stvari su se u ovoj godini promenile – na još bolje.

Naime, u 2020. godini Daljine.rs su ostvarile 805,662 pregleda stranica, što je 67.138 prosečnih pregleda stranica mesečno. To je više nego značajan rast, pri čemu je u tom periodu prosečno zadržavanje korisnika na sajtu bilo čak duže od 5 (5,17) minuta. Drugim rečima, ljudi čitaju naše tekstove. (A kako i ne bi!)

Iako je pandemija korona virusa ceo turistički sektor bacila na kolena, nekako smo se oduprli trendu pada broja poseta i to tako što smo posete i preglede stranica povećali. Nismo bili lenji, već produktivni.

Knjiga na plaži je odlična ideja, ali do te plaže prvo treba doći i mi vam tu možemo pomoći
Knjiga na plaži je odlična ideja, ali do te plaže prvo treba doći i mi vam tu možemo pomoći (možda se sunčati umesto vas da se vi ne mučite)

Ako treba da se crta (imamo plagin)

januar - decembar 2020. 805,662 pregleda stranica, u proseku to je 67.138 mesečnojul - decembar 2020.

Pol

Žene 44,1%Muškarci 55,9%

Prosečna starost posetilaca

28,6% posetilaca ima 25-34 godine100%
26,92% posetilaca ima 35-44 godine100%
14,54% posetilaca ima 45-54 godine100%
12,12% posetilaca ima 55-64 godine100%
10,96% posetilaca ima 18-24 godine100%
7,17% posetilaca ima 65+ godina100%

Odakle posete dolaze?

66,6% dolazi organski sa pretraživača100%
15,3% dolazi direktno100%
9,5% dolazi sa društvenih mreža100%
8,6% dolazi sa drugih sajtova100%

Ma, iz koje zemlje posete dolaze?

Srbija 74,53%Ceo svet (ravna ploča) 25,47%
3/4 poseta dolazi iz Srbije,otud smo i stavili ovu karakterističnu fotografiju da u vama probudi topliinu i rodoljublje, ali i želju za istaživanjem turističkog potencijala
3/4 poseta dolazi iz Srbije, otud smo i stavili ovu karakterističnu fotografiju da u vama probudi topliinu i rodoljublje, ali i želju za istaživanjem turističkog potencijala

Šta vam Daljine.rs nude?

Možemo sarađivati tako što ćemo:

 • za vas pisati ili objaviti tekst u kom ćemo promovisati vaš proizvod ili uslugu
 • postaviti baner određeno vreme iznad ili ispod naslova teksta ili ispod teksta, koji će videti svi posetioci sajta
 • organizovati druge vrste promocije destinacija u saradnji sa influenserima i drugim portalima srodnog karaktera
 • profesionalno fotografisati ono što želite da predstavite
 • snimiti sjajan video za vas zbog koga ćete želeti da sami od sebe kupite nešto
 • vršiti usluge marketinga za vas i promovisati vas na društvenim mrežama i Google pretraživaču, ali i drugim sajtovima u vidu display kampanja
 • pojesti sve sa stola ako nas pozovete u vaš hotel, apartman, konačište ili restoran, a onda o tome pisati tako da i svi drugi požele da sednu za sto i pojedu još više
 • razmisliti o svakom vašem predlogu i ponuditi dobro rešenje

Možemo razraditi svaku vašu ideju i njoj dati jedinstveni pečat, čija je obavezna upotreba ukinuta – ali ne mislimo na taj pečat, već na kreativni momenat koji će vas razlikovati od drugih (bez pečata?).

Baneri

Najveći broj posetilaca portal Daljine.rs posećuje preko mobilnog telefona (80%), ali ne treba izostaviti ni desktop verziju sajta.

Daljine.rs desktop banneri

Daljine.rs mobilni banner

Daljine.rs mobilni baner 2

 

Možda ipak balon nije loša ideja?
Možda ipak balon nije loša ideja?

Pošaljite nam upit za saradnju

Ukoliko želite saradnju sa portalom Daljine.rs na komercijalnoj osnovi možete nam se obratiti putem donje kontakt forme.

  Pre nego što nas kontaktirate, molimo da pročitate donje redove.

  Uslovi saradnje sa portalom Daljine.rs

  Daljine.rs nisu u obavezi da prihvate svaki poziv za saradnju pod bilo kojim uslovima. Ideja portala Daljine.rs se sastoji u pružanju kvalitetnog sadržaja čitaocima i od toga ne odstupamo ni kada se radi o komercijalnoj saradnji.

  Prilikom poziva za eventualnu saradnju morate znati, prihvatiti i pomiriti se sa tim da će Daljine.rs sav komercijalni sadržaj objaviti isključivo u skladu sa Zakonom o oglašavanju Republike Srbije što znači da ni u kom slučaju nećemo dozvoliti prikriveno reklamiranje, a objavljeni sadržaj će morati da ispunjava sve etičke norme i standarde kvaliteta. Ne brinite, vaša poruka će doći do koga treba, ali na pravi način, što je jedina bolja varijanta od toga da vaša poruka dođe ne dođe ni do koga.

  Ukratko, nije nam cilj da prihvatamo ponude po svaku cenu, odnosno ukoliko bi to bilo na uštrb opšteg kvaliteta sajta ili s namerom podvaljivanja čitaocima. Ovaj sajt je nastao iz nepatvorene ljubavi prema putovanjima i ni njemu, ni našoj rođenoj redakciji, a posebno ne svojim vernim čitaocima koji nam svakog dana poklanjaju svoje poverenje, u sve većem broju, nikada ne bismo uradili bilo šta što ne spada u nuđenje najboljeg mogućeg sadržaja.

  Takođe, sav materijal koji nam pošaljete, uračunavajući (ali ne ograničavajući se) na tekstove, fotografije, video sadržaj, žigove i drugo što potpada pod korpus prava intelektualne svojine, mora biti prethodno regulisano sa originalnim autorima ili nosiocima prava.

  Unapred se radujemo saradnji, a verovatno i vi. Hajde onda da je ostvarimo.

  Ukoliko ne ostvarimo saradnju, biće bolje drugi put. Daljine.rs svejedno putuju dalje