Vesti

Airbnb promoviše smeštaje sa najboljom ocenom

AirBnB smeštaj

Airbnb će početi da označava smeštaje za iznajmljivanje koji su dobili najbolje ocene od gostiju. Generalni direktor kompanije kaže da će ove informacije pomoći da se rezerviše kuća ili soba na sajtu pouzdano poput iznajmljivanja hotela. Takođe, ova kompanija se bori protiv previsokih naknada za čišćenje smeštaja.

Airbnb je saopštio da će ove nedelje predstaviti funkciju koju naziva „Omiljeni gosti“. Oko 2 miliona od 7 miliona oglasa na sajtu će dobiti ovu oznaku.

PROČITAJ:  Podsticaji za seoski turizam i kako do subvencija

Nejasno je kako će reagovati iznajmljivači koji ne dobiju oznaku favorita – mogli bi da izgube rezervacije ili će možda morati da smanje cene da bi se takmičili. Izvršni direktor, Brajan Česki, rekao je da očekuje da će favoriti naplaćivati više od ostalih oglasa, piše AP.

Česki priznaje da raznovrsnost nekretnina na Airbnb-u stvara nesigurnost kod iznajmljivača. Rekao je da je nepredvidljivost liste najveći razlog zašto bi neko izabrao hotelsku sobu umesto Airbnb-a.

„Mnogi gosti su opisali rezervaciju Airbnb-a, da kada se jednom prijave, to je trenutak istine. Da li je kuća upravo onakva kakvu su očekivali?“ izjavio je u intervjuu. „Ne želimo da ovo bude trenutak istine. Želimo da tačno znate šta ćete dobiti pre nego što rezervišete.“

Česki je rekao da će favoriti imati ocene gostiju u proseku najmanje 4,9 od 5,0 i stope otkazivanja i incidenata u službi korisnika od 1% ili niže. Oni će biti označeni na sajtu značkom, a mušterije će moći da ih filtriraju.

PROČITAJ:  Spavački turizam: Gde otići i dobro se naspavati

Bez garancija za iznajmljivanje smeštaja

Kompanija neće davati nikakve garancije za omiljene liste gostiju.

Airbnb takođe ohrabruje domaćine da stvaraju foto-ture po svom imanju, za koje je Česki rekao da će koristiti veštačku inteligenciju za organizovanje fotografija po sobama.

Kompanija takođe pravi promene iza kulisa koje će uključivati pomoć iznajmljivačima da prilagođavaju cene na osnovu potražnje, sve do dnevnog nivoa.

AirBnB
Previsoke cene naknada za čišćenje

Previsoka cena čišćenja Airbnb smeštaja

Ranije ove godine, Airbnb je počeo sa odvraćanjem iznajmljivača da naplaćuju previsoke naknade za čišćenje, što je glavna pritužba korisnika. Analiza iz 2022. godine na 1.000 oglasa na sajtu za lične finansije NerdWallet utvrdila je da je srednja naknada za čišćenje za jedno noćenje 75 dolara, što je oko 25% ukupne cene.

PROČITAJ:  Vaučeri za odmor u Srbiji za 2024. godinu

Sajt omogućava posetiocima da filtriraju pretrage prema sveobuhvatnoj ceni, koja uključuje naknade za čišćenje, iako to nije podrazumevana postavka. Posetioci moraju da koriste opciju na početnoj stranici.

Prema saopštenju kompanije oko 260.000 oglasa od tada smanjilo je naknadu za čišćenje apartmana izlistanih na Airbnb-u.

„Nisam imao pojma koji bi to broj mogao biti“, rekao je Česki. „Prilično sam zadovoljan napretkom cena.”

PROČITAJ:  Stenice su postale ogroman problem u evropskim hotelima

Izvor: AP/David Koenig

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare