Vesti

Atlasglobal koji leti od Beograda do Istanbula privremeno prekinuo sa radom

Atlasglobal

Aviokompanija Atlasglobal, koja održava liniju između Istanbula i Beograda u saradnji sa srpskom aviokompanijom Air Serbia, prekunula je sve avio operacije i prodaju karata u periodu od 26. novembra do 16. decembra.

Sajt aviokompanije nije u funkciji, a obaveštenje javnosti nije prosleđeno, već je u medije dospelo interno pismo koje je uprava kompanije poslala svim zaposlenima. U pismu se kaže da se sve avio operacije otkazuju privremeno u pomenutom periodu, kako bi se sačuvala kompanija i povratila likvidnost, piše portal Aviatica.

Kompanija je već neko vreme u velikim problemima zbog nedostatka tekućeg novca za redovne operacije. Čak je u Beogradu izbio ozbiljan problem pre nekoliko meseci kada je kompanija dobila ultimatum od beogradskog aerodroma da mora da izmiri sva dugovanja inače će aerodrom prekinuti da opslužuje letove. Taj problem je rešen hitnom uplatom jednog dela duga, ali je ostao veliki dug prema drugim partnerima, dobavljačima aerodromskih usluga, zastupnicima, organizatorima autobuskog transfera od grada do aerodroma.

U pismu kompanije se navodi da će putnici koji imaju karte za letove koji su otkazani biti obeštećeni, ali se takođe navodi i da će na sajtu kompanije naći informacije o narednim postupcima, međutim, sajt nije u funkciji.

 

Naslovna fotografija: Anna Zvereva, Wikimedia

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama AirHelp+ 300X50
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Linkedin mora za poso
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.