Po belom svetu

Autostopiranje prenosio uživo: Kroz 25 zemalja prevezlo ga je 800 ljudi

Autostoper, putnik

Postoji mnogo načina za istraživanje sveta, a kanadski zaljubljenik u putovanja Trevor Daneliuk odlučio se za “jednostavnu” varijantu – autostopiranje, za koju je potrebno samo da podigne prst. Kada zaustavlja automobile nadajući se da će ga prevesti od tačke A do tačke B i kada sve što mu se usput dešava snima svojom kamerom, nesebično deleći sa ogromnom publikom na internetu svoja iskustva o onome što mu se dogodilo na putu kroz 25 zemalja.

U protekle četiri godine, tokom kojih je autostopom obišao pola sveta, Trevor je inspirisao mnoge ljude da urade nešto slično, i to tako što im je prikazivao svoje avanture putem prenosa uživo.

– Želeo sam da pokažem ljudima da autostop nije onakav kakvim ga zamišljaju i da srušim brojne stereotipe i predrasude o njemu. Ovaj svet je mnogo pozitivnije i gostoljubivije mesto nego što mnogi misle, zbog čega hoću da im omogućim da vide sve ono što sam ja video tokom svojih putovanja – kaže Trevor.

https://www.instagram.com/p/BmD8QaXjJfD/?utm_source=ig_web_copy_link

Za ovaj način deljenja svojih doživljaja odlučio se zbog sirovosti lajvstriminga, koji upravo zbog toga što ništa nije montirano prikazanom iskustvu garantuje autentičnost.

Od monotonije čekanja i po više sati da neko stane i poveze ga, preko uzbuđenja kada to neko konačno učini, do Trevorove interakcije sa novim ljudima, njegovi gledaoci imaju priliku da učestvuju u njegovom čitavom putu.

Trevor započinje strimovanje ujutru kada ustane, nezavisno od toga da li napušta hotel, motel ili demontira svoj šator, i prekida ga tek na kraju svog dana. Budući da ne stopira noću, čim se smrači Trevor odlazi na večeru – zajedno sa strimom – a potom ga gasi.

https://www.instagram.com/p/Bi7QQngDU8H/?utm_source=ig_web_copy_link

Ovaj mladić do sad je stopirao u 25 zemalja kroz koje ga je vozilo oko 800 ljudi. Svoje iskustvo opisuje kao izuzetno pozitivno, u toj meri da ga je “oduvalo” to koliko velikodušni i otvoreni mogu biti potpuni stranci.

Upravo je završio putovanje kroz SAD, u kojima je autostopom prošao kroz svih 50 zemalja, nakon čega planira kraći odmor, u toku kog će razmišljati o svom sledećem putovanju kroz Evropu, Japan, Južnu Koreju, Tajvan, Australiju i Novi Zeland.

Uprkos poruci koju je kroz svoj serijal hteo da prenese o dobroti ljudi koje je sretao usput, postoji opšti konsenzus da prilikom autostopiranja treba biti obazriv, zbog čega su Trevorovi gledaoci pokazali izuzetnu radoznalost u vezi njegovih izbora, o kojima se ne libe da daju svoj komentar.

https://www.instagram.com/p/BjBfpahjo4N/?utm_source=ig_web_copy_link

– Baš zbog toga i radim ovo. Više sam nego voljan da odgovorim ljudima na njihova pitanja i upoznam ih sa svojim pozitivnim iskustvima – napominje Trevor čije dogodovštine možete pratiti ovde.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.