Po belom svetu

Autostopiranje prenosio uživo: Kroz 25 zemalja prevezlo ga je 800 ljudi

Autostoper, putnik

Postoji mnogo načina za istraživanje sveta, a kanadski zaljubljenik u putovanja Trevor Daneliuk odlučio se za „jednostavnu“ varijantu – autostopiranje, za koju je potrebno samo da podigne prst. Kada zaustavlja automobile nadajući se da će ga prevesti od tačke A do tačke B i kada sve što mu se usput dešava snima svojom kamerom, nesebično deleći sa ogromnom publikom na internetu svoja iskustva o onome što mu se dogodilo na putu kroz 25 zemalja.

U protekle četiri godine, tokom kojih je autostopom obišao pola sveta, Trevor je inspirisao mnoge ljude da urade nešto slično, i to tako što im je prikazivao svoje avanture putem prenosa uživo.

– Želeo sam da pokažem ljudima da autostop nije onakav kakvim ga zamišljaju i da srušim brojne stereotipe i predrasude o njemu. Ovaj svet je mnogo pozitivnije i gostoljubivije mesto nego što mnogi misle, zbog čega hoću da im omogućim da vide sve ono što sam ja video tokom svojih putovanja – kaže Trevor.

https://www.instagram.com/p/BmD8QaXjJfD/?utm_source=ig_web_copy_link

Za ovaj način deljenja svojih doživljaja odlučio se zbog sirovosti lajvstriminga, koji upravo zbog toga što ništa nije montirano prikazanom iskustvu garantuje autentičnost.

Od monotonije čekanja i po više sati da neko stane i poveze ga, preko uzbuđenja kada to neko konačno učini, do Trevorove interakcije sa novim ljudima, njegovi gledaoci imaju priliku da učestvuju u njegovom čitavom putu.

Trevor započinje strimovanje ujutru kada ustane, nezavisno od toga da li napušta hotel, motel ili demontira svoj šator, i prekida ga tek na kraju svog dana. Budući da ne stopira noću, čim se smrači Trevor odlazi na večeru – zajedno sa strimom – a potom ga gasi.

https://www.instagram.com/p/Bi7QQngDU8H/?utm_source=ig_web_copy_link

Ovaj mladić do sad je stopirao u 25 zemalja kroz koje ga je vozilo oko 800 ljudi. Svoje iskustvo opisuje kao izuzetno pozitivno, u toj meri da ga je „oduvalo“ to koliko velikodušni i otvoreni mogu biti potpuni stranci.

Upravo je završio putovanje kroz SAD, u kojima je autostopom prošao kroz svih 50 zemalja, nakon čega planira kraći odmor, u toku kog će razmišljati o svom sledećem putovanju kroz Evropu, Japan, Južnu Koreju, Tajvan, Australiju i Novi Zeland.

Uprkos poruci koju je kroz svoj serijal hteo da prenese o dobroti ljudi koje je sretao usput, postoji opšti konsenzus da prilikom autostopiranja treba biti obazriv, zbog čega su Trevorovi gledaoci pokazali izuzetnu radoznalost u vezi njegovih izbora, o kojima se ne libe da daju svoj komentar.

https://www.instagram.com/p/BjBfpahjo4N/?utm_source=ig_web_copy_link

– Baš zbog toga i radim ovo. Više sam nego voljan da odgovorim ljudima na njihova pitanja i upoznam ih sa svojim pozitivnim iskustvima – napominje Trevor čije dogodovštine možete pratiti ovde.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare