Vesti

Direktor kompanije Skyscanner podneo ostavku

Nebo

Izvršni direktor kompanije Skyscanner, Brajan Dav, dao je ostavku, a na njegovo mesto će doći dosadašnji potpredsenik Moše Rafija. Dav je rekao da funkciju napušta iz porodičnih razloga i ostaće u njoj kao viši savetnik kompanije.

Skyscanner je meta pretraživač i turistička agencija sa sedištem u Edinburguu Škotskoj i u vlasništvu je Trip.com Group, najveće internet turističke agencije u Kini.

Rafaja je rekao: „Brajan je učinio izuzetan uticaj na Skyscanner. Dok se putnička industrija suočava sa izazovnim vremenom, Skyscanner je lider u ovom sektoru na svaki način“, izjavio je Rafaja povodom Davove ostavke.

Rafaja je veteran u ovoj industriji i osnivač je i izvršni direktor (CEO) kompanije Travelfusion, koja je poput Skyscannera deo Trip.com grupe, a svoje vreme će podeliti između dve kompanije, iako će obe organizacije ostati operativno nezavisne od druge.

„Bila mi je čast voditi Skyscanner kao izvršni direktor, a prethodno kao oficir za tehnologiju. Iako je u ovom trenutku teško odstupiti, i uprkos trenutnim izazovima sa kojima se svet suočava, uveren sam da je budućnost Skyscannera svetlija nego ikad“, rekao je Dav povodom svoje ostavke na mesto izvršnog direktora ove kompanije.

Rafijina kompanija Travelfusion prodata je kompaniji Trip.com (tada Ctrip) u januaru 2015. godine, za 160 miliona dolara, kako su kružile glasine. Skoro dve godine kasnije, Trip.com je takođe kupio Skyscanner za 1,75 milijardi dolara.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare