Vesti

Ulazak na Kipar državljanima Srbije moguć uz negativan PCR test

Kipar

Državljani Srbije mogu da uđu na Kipar ukoliko poseduju negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata. Vlasti Kipra su prethodno revidirale listu sigurnih zemalja iz kojih se može ući na teritoriju ove ostrvske države bez ikakvog testiranja i ima ih samo osam.

Državljani Nemačke, Finske, Latvije, Litvanije, Australije, Novog Zelanda, Tajlanda i Južne Koreje mogu ući na Kipar bez ikakvog testiranja, s obzirom na nizak rizik od zaraze Covid-19. Svi ostali moraju da imaju negativan PCR test, pa i državljani Srbije.

PROČITAJ:  Pafos: Prestonica seksa u antičkom svetu kojoj je data druga šansa

Međutim, počevši od juče 24. septembra, određene kategorije lica test mogu da urade i po dolasku na Kipar i to o sopstvenom trošku. Ta lica su:

  • kiparski državljani, njihovi supružnici iz drugih zemalja i njihova maloletna deca,
  • lica koja imaju regulisan boravak na Kipru,
  • lica koja imaju specijalnu dozvolu za ulazak od strane Vlade Kipara,
  • lica koja dolaze iz države u kojoj nije moguće da se uradi testiranje na korona virus.

Sva ostala lica moraju imati prethodno urađen negativan PCR test.

Pafos, Kipar
Pafos, Kipar

Propusnica za let do Kipra

Za dolazak na Kipar neophodna je propusnica za let „CyprusFlightPass“ koju moraju da poseduju svi putnici i bez nje im neće niti dozvoljeno ukrcavanje u avion.

PROČITAJ:  Kipar pokriva turistima troškove lečenja od Covid-19

Sva neophodna dokumenta mogu da se nađu i popune elektronski najviše 24 sata pre leta na sajtu „CuyprusFlightPass“. Ukoliko neki od putnika ne bude posedovao ovu propusnicu, može očekivati kaznu u iznosu od 300 evra.

S obzirom na odluku kiparskih vlasti da je državljanima Srbije neophodan samo negativan PCR test za posetu Kipru, Air Serbia će i tokom narednog perioda zadržati dva nedeljna leta na liniji Beograd – Larnaka uz mogućnost povećanja kapaciteta, korišćenjem tipa aviona sa većim brojem sedišta ili uvođenjem dodatnih letova.

PROČITAJ:  Skijatos udružuje snage sa Cyprus Airways da podstakne turizam

Odmah nakon ove odluke, avio-kompanija WizzAir pokrenula je letove od Beograda do Larnake na Kipru koji će se odvijati dvaput nedeljno od 18. oktobra 2020. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare