Promo

Dvojac bez kormilara u akciji za malog Ognjena Bojkovića iz Obrenovca

Ognjen Bojković

Bračni par iz Batajnice, Gordana i Ivan Šikora, poznatiji kao Dvojac bez kormilara, krenuli su 11. 9. 2023. u 11 časova iz vrtića Prvo drugarstvo na put ljubavi i humanosti, put dug 2800 km, od Panonskog do Egejskog mora, kroz 5 država vozeći bicikle za Ognjena. Na ovaj put ispratilo ih je stotinu mališana iz vrtića.

Ognjen Bojković, desetogodišnji dečak iz Obrenovca, boluje od kožnog oboljenja poznatog kao „dete leptir“. Ognjen provodi mnogo sati dnevno u previjanju i bolovima, ali i pored toga on je nasmejan i vedar dečak sa snovima da postane fudbaler.

Dvojac bez kormilara

Tokom vožnje, vrtićanci će na mapi pratiti put Goce i Ivana, upoznavati države, ali i istorijsko nasleđe svoje zemlje kroz materijal koji će razmenjivati jer ovaj put ima i svoj istorijski karakter. Takođe, deca će pružati podršku ovoj akciji u vidu organizovanih aktivnosti u svom vrtiću i biti živi akteri kroz izradu i prodaju sopstvenih proizvoda.

Dvojac bez kormilara

Važno je naglasiti i da je celokupna oprema za bicikle obezbeđena putem reciklaže i ekološkog angažovanja Dvojca bez kormilara i prvodrugaraca.

Dvojac bez kormilara

Dvojac bez kormilara, građani Batajnice, godinama su angažovani kao humanitarci. Nosioci su priznanja naj recikler, njihova zgrada je takođe nagrađena za doprinos ekologiji. Oni čine Srbiju boljim mestom i mi smo srećni što naša deca imaju takav primer u svojoj lokalnoj zajednici. Verujemo da mogu da pokrenu čitavu Srbiju svojim dobrim delanjima.

Akciju možete pratiti na instagram nalogu Dvojac bez kormilara.

Ognjen Bojković
Ognjen Bojković

 

Izvor: Predškolska ustanova „Prvo drugarstvo“

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare