Srbija Vesti

Irig: Uskoro staza zdravlja i – gondola

Opština Irig ozbiljno je shvatila razvoj turističke ponude, pa će tako početkom oktobra u Vrdniku biti otvoren hotelsko-turistički kompleks Fruške Terme, dok je u toku i izgradnja Staze zdravlja dužine 1,96 kilometara. Ona će povezati Banju Vrdnik sa Vrdničkom kulom, na trasi gde sada postoji zemljani put, dok se gondola podrazumeva. I to nije sve: u maju je najavljena i izgradnja jedinstvenog Šumskog selfnes centra u Šatrincima. 

Radovi koji će oplemeniti Irig i privući turiste podrazumevaju asfaltiranje, postavljanje bankina, javnu rasvetu i saobraćajnu signalizaciju na putu kojim će se kretati pešaci, biciklisti i motorna vozila.

– Plan je da se na početku deonice, prvih 230 metara, koristi kamena kocka, a ostatak će biti asfaltiran. Zahvaljujući tome, u Stazi zdravlja će moći da uživaju apslutno svi, bez obzira na uzrast i zdravstveno stanje, rekla je Bojana Drinić iz Opštine Irig za portal e-kapija.

E, a ovo je rimokatolička crkva u Šatrincima, nije bilo druge slike na Vikipediji

Kako je objasnila, turistički kapacitet Iriga biće povećan novim pešačkim stazama koje inače manjkaju Vrdniku. On će biti obogaćen i novim sadržajima u obuhvatu Vrdničke kule, kao što su zip-lajn, novoizgrađeni hotel Fruške terme, gondola sa čijom gradnjom će se početi na zimu (planirano vreme početka radova je zima). Tako će se Banja Vrdnik povezati sa novim, ali i postojećim sadržajima kao što je etno-kompleks Vrdnička kula, koja je inače svojevrstan istorijski spomenik.

Vrednost celog projekta iznosi oko 114,5 miliona dinara koje je, za izradu staze, odobrila Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Tačno se vidi da ovde fali jedna gondola, Autor: Vladimirk / Wikipedia

S obzirom na to da razvoj turizma Irigu ide uzlaznom putanjom, nameće se i pitanje da li u toj opštini ima dovoljno smeštajnih kapaciteta. Prema podacima Službe za privredu i lokalni ekonomski razvoj, opština trenutno raspolaže sa oko 2.000 ležajeva.

– Prema podacima Službe za imovinsko-pravne poslove i urbanizam Opštine Irig, kada je u pitanju Banja Vrdnik, izdato je više građevinskih dozvola za izgradnju objekata čija svrha je kuća za odmor/apartman, kao i za tri manja hotela – kaže Bojana Drinić koja je istakla da je jedan od starateških ciljeva ove opštine i razvoj vinskog turizma i sadržaja u vezi sa njim.

Ovde radi Bojana – Opština Irig, Autor: Ванилица / Wikipedia

Na tu temu treba pomenuti kompleks Sanitas koji je kupila Vinarija Kovačević iz Iriga, i koji će biti pretvoren u hotel koji će imati u svom sklopu spa-centar, teniske terene i brojne druge sadržaje.

Autor naslovne fotografije: CrniBombarder!!! / Wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare