Boravak u prirodi Vesti

Iznajmi Finca: Besplatno letovanje na kom od lokalaca možete da naučite kako da budete srećni

finska

Zavist prema Skandinaviji nije ništa novo. Bilo da se radi o njihovoj progresivnoj kulturi, tehnološki naprednoj infrastrukturi ili dosledno visokoj poziciji na listi najsrećnijih zemalja, izgleda da je ovaj deo sveta sve shvatio na vreme, ali ne krije tajnu koja se krije iza njegovog uspeha – barem ne kada je u pitanju njihov osećaj sreće.

Kao najsrećnija zemlja na svetu, Finska je rešila da izvozi sreću širom planete, dopuštajući ljudima da iznajme Finca. Budući da je najbolji način za učenje – učenje kroz praktično iskustvo, ovaj projekat nudi priliku da otputujete u Finsku i provedete neko vreme sa nekim od finskih vodiča za sreću, u nadi da ćete usvojiti njihov opušten način života.

U sklopu projekta „Iznajmi Finca“, osam Finaca širom zemlje se prijavilo da ugosti one koji žele da nauče kako da budu srećni. Esko, koji je gradonačelnik najvećeg grada okruga Finska Laponija, Rovanijemi, sa svojim posetiocima želi da podeli radosti finskog leta u svojoj kolibi. To podrazumeva berbu bobica, roštiljanje, veslanje i igranje molki, finske igre.

Rovanijemi
Rovanijemi, najveći grad okruga Finska Laponija

Ako želite da doživite jedinstveno iskustvo možete odsesti i kod Linde i Nika, parom koji živi na Uto, najjužnijem ostrvu u finskom arhipelagu. Sudeći po njihovoj biografiji, gosti će biti upoznati sa jednostvanošću života arhipelaga, okruženi prijateljski nastrojenim ljudima i predivnom, netaknutom prirodom. Možete očekivati i poziv da im se pridružite na jedrenju ili kampovanju na obližnjem ostrvu.

uto, finska
Uto, najjužnije ostrvo u finskom arhipelagu Autor: Tuomas Romu

Prijava za projekat „Iznajmite Finca“ je jednostavna. Treba samo da snimite video u trajanju od tri minuta u kom opisujete sebe, svoju povezanost sa prirodom i motive za posetu Finskoj, kao i da popunite prijavni obrazac na veb stranici projekta. Pobednici će ovog leta otputovati u Finsku na tri dana, a datumi će zavisiti od domaćina.

Svi putni troškovi, kao i troškovi smeštaja će biti pokriveni, ali imajte na umu da ćete tokom posete biti snimani, a da biste prvo proverili da li vam je zaista potreban opuštajući beg u Finsku, obavezno prvo uradite njihov test.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare