Po belom svetu Promo

Karneval u Buenos Ajresu – zaplešite tango (ukoliko niste vegetarijanac)

Tango

Karneval u Riju je svakako najpoznatiji na svetu, međutim, da li ste znali da gotovo svi gradovi Južne Amerike imaju svoje karnevale?

Kao i svake godine u februaru, i u Buenos Ajresu se održava karneval. Iako manje poznat od svog brazilskog parnjaka, ovaj karneval nije ništa manje dobar „izgovor“ da posetite Buenos Ajres. Naprotiv…

Kao i većina karnevala u Južnoj Americi, i karneval u Buenos Ajresu počeo je kao proslava tokom koje su robovlasnici puštali robove da slobodno šetaju ulicama i uživaju u događaju. Zato je i argentinski karneval prožet pre svega afričkim ritmovima, samo što ovde nećete čuti sambu, već murgu, muziku koja se zasniva na udaraljkama i tekstovima kojima se kritikuju bogati i moćni. Muziku, naravno, prati i ples, ali za razliku od golotinje Rija, plesačice i plesači u Buenos Ajresu nose šarene kostime koji uglavnom prekrivaju većinu tela. Karneval se održava svakog vikenda u februaru na različitim lokacijama u gradu, a centralni događaj biće 23. i 24. februara 2020. godine.

Naravno, karneval je samo mali deo bogatog života Buenos Ajresa. Ovaj grad, koji se zbog svoje arhitekture naziva i Južnoameričkim Parizom, poznat je po burnom noćnom životu, tangu koji se pleše (i uči!) čak i na ulicama, ali i uličnoj umetnosti, odličnoj kuhinji i, naravno, fudbalskoj strasti, koja često prelazi granice razuma.

Argentinci vole da se hvale kako Buenos Ajres nije grad za vegeterijance – jedini način na koji oni serviraju salatu je kao garnirung uz odrezak. Duga tradicija gaučosa (što je argentinska verzija kauboja) uslovila je da se meso nalazi u osnovi argentinske kuhinje, dok je veliki priliv Italijana i Španaca doneo kulturu sladoleda i vina u ovaj grad.

Tokom letnjih meseci (što će reći od januara do marta), u Buenos Ajresu su otvorene i javne plaže, tako da odlazak u ovaj grad može ujedno da bude i letovanje. Za kraj, još jedna specifičnost Buenos Ajresa – mnoge kožarske radnje izrađuju jakne, čizme, kajševe, manje-više šta god zamislite, po meri. Sve što treba da uradite jeste da budete nekoliko dana u gradu dok porudžbina ne bude gotova.

PROČITAJ:  12 idealnih destinacija za medeni mesec i sva godišnja doba
Jedinstvena arhitektura Buenos Ajresa
Jedinstvena arhitektura Buenos Ajresa

Najbolji način da dođete do Buenos Ajresa je da ne kupujete avio-karte u poslednjem trenutku, nego kao iskusni putnici, na vreme, dok su na promociji.

U Air France OH LALA DEALS promociji povratnu kartu za Buenos Ajres možete kupiti po ceni od 809 evra. Promocija traje do 21. januara, a karte se mogu iskoristiti do 30. juna 2020. godine. Takođe, još 100 destinacija je uključeno u ovu akciju, pa posetite www.airfrance.rs, ili ovlašćene turističke agencije, dok ćete detaljan spisak pronaći na ovoj adresi.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.