Po belom svetu Promo

Karneval u Buenos Ajresu – zaplešite tango (ukoliko niste vegetarijanac)

Tango

Karneval u Riju je svakako najpoznatiji na svetu, međutim, da li ste znali da gotovo svi gradovi Južne Amerike imaju svoje karnevale?

Kao i svake godine u februaru, i u Buenos Ajresu se održava karneval. Iako manje poznat od svog brazilskog parnjaka, ovaj karneval nije ništa manje dobar „izgovor“ da posetite Buenos Ajres. Naprotiv…

Kao i većina karnevala u Južnoj Americi, i karneval u Buenos Ajresu počeo je kao proslava tokom koje su robovlasnici puštali robove da slobodno šetaju ulicama i uživaju u događaju. Zato je i argentinski karneval prožet pre svega afričkim ritmovima, samo što ovde nećete čuti sambu, već murgu, muziku koja se zasniva na udaraljkama i tekstovima kojima se kritikuju bogati i moćni. Muziku, naravno, prati i ples, ali za razliku od golotinje Rija, plesačice i plesači u Buenos Ajresu nose šarene kostime koji uglavnom prekrivaju većinu tela. Karneval se održava svakog vikenda u februaru na različitim lokacijama u gradu, a centralni događaj biće 23. i 24. februara 2020. godine.

Naravno, karneval je samo mali deo bogatog života Buenos Ajresa. Ovaj grad, koji se zbog svoje arhitekture naziva i Južnoameričkim Parizom, poznat je po burnom noćnom životu, tangu koji se pleše (i uči!) čak i na ulicama, ali i uličnoj umetnosti, odličnoj kuhinji i, naravno, fudbalskoj strasti, koja često prelazi granice razuma.

Argentinci vole da se hvale kako Buenos Ajres nije grad za vegeterijance – jedini način na koji oni serviraju salatu je kao garnirung uz odrezak. Duga tradicija gaučosa (što je argentinska verzija kauboja) uslovila je da se meso nalazi u osnovi argentinske kuhinje, dok je veliki priliv Italijana i Španaca doneo kulturu sladoleda i vina u ovaj grad.

Tokom letnjih meseci (što će reći od januara do marta), u Buenos Ajresu su otvorene i javne plaže, tako da odlazak u ovaj grad može ujedno da bude i letovanje. Za kraj, još jedna specifičnost Buenos Ajresa – mnoge kožarske radnje izrađuju jakne, čizme, kajševe, manje-više šta god zamislite, po meri. Sve što treba da uradite jeste da budete nekoliko dana u gradu dok porudžbina ne bude gotova.

PROČITAJ:  Festival latinoameričke kulture Dorćol Latinée od 29.9. do 1.10. u Dorćol Platzu
Jedinstvena arhitektura Buenos Ajresa
Jedinstvena arhitektura Buenos Ajresa

Najbolji način da dođete do Buenos Ajresa je da ne kupujete avio-karte u poslednjem trenutku, nego kao iskusni putnici, na vreme, dok su na promociji.

U Air France OH LALA DEALS promociji povratnu kartu za Buenos Ajres možete kupiti po ceni od 809 evra. Promocija traje do 21. januara, a karte se mogu iskoristiti do 30. juna 2020. godine. Takođe, još 100 destinacija je uključeno u ovu akciju, pa posetite www.airfrance.rs, ili ovlašćene turističke agencije, dok ćete detaljan spisak pronaći na ovoj adresi.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare