Srbija Vesti

Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude 2020. godine

Reka, Srbija

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisuje javni konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude Srbije u 2020. godini.

Kako se u saopštenju navodi, konkursom je predviđena dodela kreditnih sredstava za unapređenje kvaliteta turističke ponude i intenziviranje njenog korišćenja, izgradnju turističke infrastrukture i suprastrukture kao i usklađivanje turističkih kapaciteta sa Zakonom o turizmu.

Pravo na korišćenje kreditnih sredstava imaju privredna društva registrovana za obavljanje delatnosti u oblasti turizma, preduzetnci koji su registrovani za obavljanje delatnosti u oblasti turizma i poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Oporezivanje prihoda od ugostiteljskih usluga (kuća, apartman, stan, soba, seoski turizam)

Zahtev za korišćenje kreditnih sredstava sa traženom dokumentacijom se dostavlja Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektor za turizam, Nemanjina br. 22-26, Beograd, sa naznakom „Krediti za razvoj turizma”, isključivo putem pošte ili preko pisarnice Ministarstva.

Rok za podnošenje zahteva za kreditiranje je 1. septembar 2020. godine, dok je krajnji rok za dostavljanje dopuna zahteva 1. oktobar 2020. godine.

Italijanska planinska sela: Boravak van hotela, kao u hotelu

Svi zainteresovani mogu informacije o konkursu i obrazac zahteva za korišćenje kreditnih sredstava preuzeti sa internet prezentacije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija mtt.gov.rs, dok sve dodatne informacije mogu dobiti na telefon: 011/3139697.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.