Vesti

“Mi smo Evropa” kampanja za oživljavanje evropskog turizma

Ljubljana je najodrživiji evropski grad

Raznolikost i duša Evrope može se videti u medijskoj kampanji koju je Evropska turistička komisija (ETC) pokrenula u saradnji sa televizijskim kanalom Euronews.

Medijska kampanja pod nazivom “Mi smo Evropa” pokrenuta je kako bi se podstakla putovanja Evropom nakon pandemije korona virusa. Ideja je da kod budućih putnika i turista probudi želju za putovanjem i da odrazi svu lepotu, raznolikost i dušu Europe, a s obzirom na to da se polako ukidaju ograničenja prilikom putovanja Evropom.

Ovaj jednominutni spot, u kome se zapravo ništa posebno ne dešava, sufinansira Evropska unija, a osim engleskog jezika dostupan je i na francuskom, italijanskom, nemačkom, španskom i portugalskom jeziku.

Kampanja “Mi smo Evropa”, koja će se u sledeće četiri nedelje emitovati na televiziji, ali i na digitalnim platformama televizije Euronews, kao i na ETC-u i digitalnim platformama članica, pokušava da probudi radoznalost, maštu i želju za budućim putovanjima koja uključuju iskustva prirode, kulture i istorije i baštine.

Da li će u tome uspeti, presudite sami nakon utrošenog minuta vremena.

Iako je Evropa je drugi najmanji kontinent, izuzetno je kulturološki i nacionalno raznolik. U Evropi postoji skoro 50 država i preko 740 miliona ljudi. Raznolikost se ogleda i u prirodnim lepotama, reljefu, kulturi, istoriji, narodima i gastronomiji.

Turizam je, inače, verovatno najpogođenija grana privrede zbog pandemije Covid-19, a mnoge evropske države izuzetno zavise od turizma. Otud i ova kampanja jer je televizija Euronews, kao vodeći evropski međunarodni kanal za vesti, početkom juna bila domaćin prve u nizu virtuelnih rasprava o sektorima putovanja i turizma.

Evropska turistička komisija (ETC) okuplja turističke organizacije u Evropi, a punopravan član ove organizacije je i Srbija.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.