Vesti

Najveći bazen na svetu u koji svi turisti na svetu žele da uskoče

San Alfonso del Mar

Uz pomoć Google Maps-a možete da vidite iz ptičije perspektive svaki kutak na ovoj našoj planeti, a ovih dana kada se slabo diše usled tropske klime – čak i u zemljama u kojima ona uopšte ne bi trebalo da vlada – gledajući odozgo posebno zanimljivo izgleda jedna tačka u Čileu u koju bi lagano stali svi mi koji želimo da pobegnemo od vreline.

Nije ništa novo da da zahvaljujući svojoj Google Earth funkciji gugl mape prikazuju bazene širom zemaljske kugle, ali ovoga puta radi se o posebnom rizortu u Algarobovom San Alfonsu del Mar, koji krije najveći bazen na svetu.

Zauzimajući osam hektara, ovaj bazen se prostire više od kilometar duž čileanske obale, što su mere koje su mu obezbedile i mesto u Ginisovoj knjizi rekorda, još u decembru 2006.

U njega staje 250 miliona litara vode, što je ekvivalent približno 6.000 bazena dugih osam metara, pa ne treba da čudi zašto svake godine prima horde Čileanaca i stranih turista, za koje predstavlja nezaobilaznu atrakciju.

Činjenica da je lociran neposredno pored mora nameće pitanje zašto je kompleksu kom pripada bila potrebna tolika količina vode na sopstvenom posedu pored “živog” mora, ali se objašnjenje krije u prirodi njegove vode, koja je em hladna em opasna.

San Alfonso del Mar
San Alfonso del Mar, foto: Bjørn Christian Tørrissen

Vlasnik pomenutog rizorta zato je odlučio da napravi ogromnu lagunu kako bi njegovi gosti mogli da plivaju uživajući u prijatnoj temperaturi vode, ali i ličnoj bezbednosti.

Bazen funkcioniše tako što skuplja i filtrira vodu iz okeana, koristeći kompjuterizovani filtracioni sistem.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare