Vesti

Ništa od letovanja u Grčkoj (ni) do kraja avgusta

Grčka

Grčka je u interesu zaštite javnog zdravlja produžila zabranu ulaska državljana većine zemalja sveta, a među njima je i Srbija odnosno državljani Srbije. Zabrana ulaska na grčku teritoriju važi do 31. avgusta i to na žalost svih onih koji su se nadali da će leto ipak moći da provedu kako je Bog rekao.

PROČITAJ:  Planinarske i biciklističke staze na Halkidikiju: Aristotelovim putevima

Prema navodima agencije MIA iz Atine, odluku o zabrani zajednički su doneli ministri civilne zaštite, zdravlja i unutrašnjih poslova, nakon čega je ista objavljena u Službenom glasniku Grčke. Prethodna odluka iste sadržine je na snazi do 14. avgusta, pa nova kojom se njeno važenje produžava stupa na snagu u subotu.

Mera uvedena ovom odluku, tj. produžena ovom odlukom, peredviđa “privremenu zabranu ulaska u Grčku svim državljanima trećih zemalja na bilo kojoj ulaznoj tački u zemlju i na bilo koji način i bilo kojim sredstvom, uključujući i avionske, pomorske, železničke i kopnene veze, iz preventivnih razloga za zaštitu javnog zdravlja od dodatnog širenja korona virus na grčkoj terotoriji”.

Ostrvo Samos
Za njega zabrana ne važi jer je Grk

Zabrana ulaska, naravno, ne važi za zemlje članice EU i “Šengen zone”, kao ni za državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Urugvaja i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

PROČITAJ:  Grci ne vraćaju uplaćeni novac od aranžmana do 2022. godine

Zabrana se ne odnosi ni na određene kategorije građana, kao što su zdravstveni radnici, oni koji imaju dozvolu za boravak u zemlju članici EU ili “Šengen zoni”, članovi državnih misija, diplomate, prevoznici – vozači kamiona koji prevoze robu, tranzitni putnici, studenti, osobe koje se brinu za stara i lica sa invaliditetom, kao i sezonski poljoprivredni radnici koji su u Grčkoj mahom iz Albanije.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Oznake