Vesti

Ostrvo Poros u karantinu, epidemija planula

ostrvo poros, grčka, atika

Jedno od Saronskih ostrva u Egejskom moru Poros, od danas je u karantinu, budući da je broj zaraženih korona virusom naglo skočio, te da je danas, na ovom ostrvu u središnjoj Grčkoj, prebrojano 13 novozaraženih.

Nove preventivne mere podrazumevaju prestanak svih poslovnih aktivnosti od 11 uveče do 7 ujutru, zabranu javnih i privatnih okupljanja koja podrazumevaju više od devetoro ljudi, privremeno zatvaranje pijaca, seoskih festivala i sličnih okupljanja na javnom prostoru, kao i zabranu da za istim stolom u ugostiteljskim objektima sedi više od četiri osobe – ili šest, ukoliko pripadaju istom domaćinstvu.

Preporučujemo  Bratoljub: Novi granični prelaz između Srbije i Republike Srpske

Od danas je obavezno i nošenje maski, nezavisno od toga da li se nalazite u zatvorenom ili na otvorenom.

Aktuelne restrikcije biće na snazi najkraće do 17. avgusta, u zavisnosti od daljeg toka epidemije na ovom atičkom ostrvu.

Većina od 153 slučajeva novoobolelih koji su zabeleženi u četvrtak potiče sa Atike

“Poslednjih nekoliko dana je bilo zabrinjavajuće jer je nastupila prilična relaksacija mera i porast broja novih slučajeva zaraženih korona virusom, tako da naša bezbednost zavisi od samosvesti svakog pojedinca”, rekao je regionalni guverner Atike Gorgos Patulis, koji je ujedno i predsedavajući Asocijacije atinskih medicinara.

Većina od 153 slučajeva novoobolelih koji su zabeleženi u četvrtak potiče sa Atike i područja severno od Soluna, javila je Nacionalna zdravstvena asocijacija.

Preporučujemo  EU Digitalni zeleni sertifikat spreman za preuzimanje

Patulis je, iz ovog razloga, najavio pokretanje kampanje koja za cilj ima podizanje svesti o važnosti pridržavanja zdravstvenih preporuka. Ona će biti bazirana prvenstveno na ponašanju ljudi na glavnim plažama, na kojima je primećeno najučestalije kršenje preventivnih mera.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.