Vesti

Poslovna putovanja planira da smanji većina nemačkih kompanija

Laptop, posao

Poslovna putovanja do skora su bila nužnost, bilo da se ide na pregovore, da se putuje na sajmove ili da se odlazi na službeni put radi potpisivanja ugovora. Prema istraživanju nemačkog poslovnog instituta IFO, 57 odsto nemačkih kompanija se izjasnilo da će trajno smanjiti poslovna putovanja zbog pandemije korona virusa.

Što se tiče strukture kompanija, proizvodne kompanije su se izjasnile da će smanjiti službena putovanja i to njih 64 odsto. Sektor usluga u Nemačkoj kaže da će poslovna putovanja smanjiti za 60 odsto.

U sektoru proizvodnje najviše će službena putovanja smanjiti oni koji rade u farmaceutskom sektoru i to za 80 dosto, a slede firme koje proizvode računare i njihov planirani obim smanjenja biznis putovanja je 77 odsto, potom oni što proizvode staklo i keramiku za 72 odsto, i tradicionalni nemački proizvodni sektor hemijske industrije i industrije proizvodnje napitaka za 71 odsto.

Osamdeset odsto će biti smanjen obim službenih putovanja u sektorima pružanja IT usluga i savetnika za menadžment, dok će kompanije koje se bave istraživanjem i razvojem odlaske na poslovne sastanke smanjiti za 74 odsto. Reklamne agencije i agencije za istraživanje tržišta smanjiće ovu vrstu putovanja za 72 odsto.

Poslovna putovanja
57 odsto nemačkih kompanija se izjasnilo da će trajno smanjiti poslovna putovanja zbog pandemije korona virusa

„Neki sektori će još dugo osećati posledice korona krize, uključujući avio-saobraćaj, železnice, hotele i restorane“, rekao je istraživač u IFO-u, Stefan Sauer, i dodao da su najmanje pogođeni sektori kao što je trgovina sa 39 odsto i građevina sa 29 odsto.

Međutim, u nemačkom sektoru trgovine najviše su pogođeni trgovci na veliko gde 46 odsto kompanija planira da smanji obim službenih putovanja, dok trgovci na malo planiraju smanjenje poslovnih putovanja za 31 odsto.

Ipak, neki ne misle da je sve tako crno i mišljenja su da će se poslovna putovanja vratiti na staro čim prođe pandemija izazvana virusom Covid-19.

Sa druge strane da će biti promena u svetu službenih putovanja rekao je i izvršni direktor kompanije Airbnb, Brajan Češki, koji je izjavio kako misli da će mnogi ljudi shvatiti da im nije potrebno lete avionom kako bi imali sastanak.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare