Vesti

Ryanair očekuje povećanje cena avio-karata i neće zahtevati vakcinaciju putnika

Ryanair

Nakon pandemije virusa korone značajno će biti smanjeni vazduhoplovni kapaciteti, što bi moglo drastično da utiče na cenu avio-karata, a Ryanair neće zahtevati potvrdu o vakcinaciji putnika, izjavili su čelnici ove avio-kompanije.

Generalni direktor ove irske niskotarifne avio-kompanije, Majkl O’Liri, izjavio je u emisiji međunarodne vazduhoplovne agencije Eurocontrol „Hardtalk“ da očekuje propast avio-kompanija poput Thomas Cook i Flybe, kao i veliko smanjenje kapaciteta u nacionalnim avioprevoznicima Lufthansa i Alitalia.

PROČITAJ:  Šansa zaraze korona virusom u avionu je 1 prema 27,3 miliona

O’Liri je tom prilikom naveo da je Evropu zahvatio veliki potres, jer su „neke avio-kompanije želele da se vrate sa manjim kapacitetom i mnogo višim cenama, nakon pandemije“, dok Ryanair povećeva svoju flotu, ali i kapacitete, kroz svoju najnoviju porudžbinu aviona Boeing 737 MAX, objavljenu prošle nedelje.

Direktor Ryanaira je naveo kako kompanija želi da do 2022. godine postigne broj od 200 miliona putnika godišnje, dok je u prethodnoj, rekordnoj godini, imala 152 miliona putnika. Kako bi se postigao ovaj rezultat avio-kompanija se oslanja na borbu cenama – ali i na kupovinu 75 aviona Boeing 737 MAX.

YouTube player

Ovom kupovinom Ryanair će imati ukupno 210 „kontroverznih“ aviona, s obzirom na probleme koji je ovaj tip aviona imao u ranijoj upotrebi.

Bez vakcinacije putnika

Ryanair neće zahtevati vakcinaciju putnika kako bi leteli, a iz kompanije napominju da „korona pasoš“ zapravo nije važan. „Uz kratka bekstva i slobodu prevoza u Evropi, verujem da ćemo na proleće i rano leto videti potpuno drugačiju sliku“, rekao je izvršni direktor kompanije Edi Vilson.

Vilson je dodao da će ljudi moći da putuju u Evropu drugim prevoznim sredstvima bez vakcine, pa ako neko treba da putuje u Pariz, na primer, a ne želi da dobije vakcinu, može da putuje vozom.

PROČITAJ:  Jeftine avio-karte više neće biti jeftine

O’Liri je, govoreći na onlajn konferenciji posvećenoj Svetskom tržištu putovanja, predvideo povratak 75-80 odsto letova pre krize do sledećeg leta, posle najava o vakcinama.

Korona virus
Ryanair neće zahtevati obaveznu vakcinaciju putnika

U pogledu vremena eventualnog oporavka putovanja, O’Liri je rekao da Ryainair i dalje očekuje snažan oporavak, „ne nužno u leto 2021, već u zimu 2021. godine“.

PROČITAJ:  Jeftine avio-karte više neće biti jeftine

Podsećamo, Evropski turistički savet predvideo je povratak putovanja na nivo pre pandemije tek 2024. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare