Vesti

RyanAir uvodi još dve nove linije u Banjaluci

Ryanair

I pre nego što je uspostavila direktne letove iz Banja Luke za Brisel, Stokholm i Memingen, što je planirano za kraj oktobra, aviokompanija RyanAir već planira da naredne godine uvede dve nove rute.

Dve nove linije povezaće Banja Luku sa Austrijom i Švajcarskom i to sa Bazelom i Salcburgom.

Generalni direktor banjalučkog aerodroma Duško Kovačević izjavio je da su u pregovorima sa još dva poznata avioprevoznika, ali da neće otkrivati njihova imena dok oni ne budu završeni. Osim toga, banjalučki aerodrom je u saradnji sa Air Serbia-om dogodine planirao uvođenje čarter leta do Soluna, usled velike uspešnosti jednodeljnih čarter letova za Antaliju koji su saobraćali minulog leta.

– Sledeće godine ćemo sigurno ponovo imati letove za Tursku, dok Grčku vrlo ozbiljno razmatramo, iako bih ja voleo da se na našoj listi letova nađe i Tivat. U svakom slučaju, mi ćemo našim partnerima u Ryanair-u predložiti da razmotre uvođenje letova do Soluna ili Atine – kazao je Kovačević.

Banjalučki aerodrom koji se godinama borio da privuče kako putnike, tako i aviokompanije, sada očekuje da će do kraja godine poželeti dobrodošlicu 23.000 putnika, što bi u odnosu na 2017. godinu bilo povećanje od 10 odsto.

Aerodrom u Banjaluci očekuje da će kroz njega u toku 2019. godine proći više od 100.000 putnika.

Inače, mimo novih ruta Ryanair-a, Banjaluku će nastaviti da posećuju avioni kompanije Air Serbia koja planira da zadrži dva leta nedeljno za Banjaluku tokom zimske sezone, i to sa još jednim dodatnim letom od sredine decembra do sredine januara.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.