Vesti

Služenje alkohola u avionu se ukida kako bi se manje išlo u toalet

Stjuardesa, avion, let, putnici, putovanje

Avio-kompanije širom sveta obustavljaju celokupnu ili deo usluge služenja alkoholnih pića tokom leta kao odgovor na pandemiju Covid-19. Razlog je što putnici koji piju alkohol tokom leta češće idu u toalet tokom istog, pa će ova prohibicija sigurno bar olakšati posao stjuardesama. Međutim, to nije jedini motiv.

Easyjet, KLM i Virgin Australia najavili su da će odmah smanjiti služenje alkoholnih pića na svojim letovima, dok će kompanija American Airlines ograničiti alkoholna pića u zavisnosti od dužine i destinacije do koje se leti.

PROČITAJ:  Japan otvorio granice za sve putnike

Isto tako, avio-kompanija Delta najavila je potpunu zabranu alkohola na domaćim letovima. Izbor piva, vina i žestokih pića biće dostupan samo na međunarodnim letovima ove kompanije.

British Airways je najavio da više neće služiti alkohol na svojim kratkotrajnim Euro Traveler letovima.

„Kao i sve avio-kompanije, morali smo da izvršimo privremena prilagođavanja keteringa i u saradnji sa našim dobavljačima radimo koje sledi smernice regulatora, kako bismo smanjili interakcije između naših korisnika i posade“, navedeno je u saopštenju British Airways-a.

„Dok prolazimo kroz ova neviđena vremena, nastavićemo da primamo savete i preporuke od nadležnih institucija i da ih primejujemo u razvoj našeg iskustva u avionu“, kažu u ovoj avio-kompaniji.

PROČITAJ:  Japan otvorio granice za sve putnike

Glavni razlozi koji stoje iza zabrane su smanjenje kontakta između posade i putnika, ali i smanjenje broja putnika koji posećuju toalet u avionu. Takođe, ako putnici nemaju piće u ruci imaju manje razloga da skidaju masku sa lica, s tim što oni koji su se nameračili da popiju koju jer imaju strah od letenja sada moraju tražiti drugi način da prevaziđu svoje strahove od velike čelične ptice.

Međutim, ne ukidaju sve avio-kompanije služenje alkohola. Ryanair nije nagovestio da će zabraniti alkoholna pića, ali je umesto toga ukinuo služenje toplih pića koja takođe pospešuju frekventan odlazak u toalet, što znači da će se leteti bez čaja i kafe.

Podsećamo, kako se počelo sa obnovom letova avio-kompanija, na snagu su stupile preporuke da se tokom leta nose maske za lice i da se proredi broj sedišta u avionu. Mnoge kompanije su ove preporuke primenile i uvele ih kao obaveznu praksu, kao što je slučaj i sa kompanijom Air Serbia.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare