Vesti

Smanjena cena rominga između Srbije i EU

Roming

Cena rominga između Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana uračunavajući i Srbiju od danas je smanjena, saopštio je Savet za regionalnu saradnju (RCC).

Od oktobra, gornja granica cena za 1 GB podataka u romingu u okviru posebnih ponuda i paketa, u skladu sa Deklaracijom o romingu između EU i Zapadnog Balkana, ne bi trebalo da prelazi 18 evra, piše Fonet.

U mnogim slučajevima ograničenje cena od 18 evra u okviru posebnih ponuda i paketa ide i znatno niže, do 1,6 evra po 1 GB, dok su tri operatera sa Zapadnog Balkana, osim cena u okviru paketa, snizila i redovne cene usluga dopune.

Kako se navodi, tri telekomunikacijska operatera iz Srbije smanjila su cenu 1 GB u okviru nekih od svojih roming paketa u zemljama EU do 83,2 odsto. Cene se sada kreću između 0,67 i 8,5 evra po jednom GB u okviru paketa rominga u EU za korisnike iz Srbije, što je znatno ispod dogovorene gornje granice cena.

Generalna sekretaraka RCC Majlinda Bregu rekla je da uspeh Deklaracije o romingu između EU i Zapadnog Balkana svedoči o snazi regionalne saradnje, koja menja komunikaciju nabolje, čak i uprkos suočavanju sa složenim izazovima.

„Ova prekretnica dolazi u trenutku političkih tenzija, ekonomskih previranja i sve šireg spektra klimatskih promena u regionu, naglašavajući tako važnost regionalne i evroatlantske saradnje“, istakla je Bregu.

PROČITAJ:  Ruski turisti zamenili Crnu Goru za Tajland i Tursku

Izvor: Fonet

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare