Vesti

Snošaji paukova na grčkoj plaži rezultirali su sa 300 metara paukove mreže

Paukova mreža

Aitoliko laguna u zapadnom delu Grčke osvanula je prekrivena sa 300 metara paukove mreže, zahvaljujući njihovoj sezoni parenja.

Ova grčka plaža na 300 kilometara od Atine pretvorila se u najgoru noćnu moru onih koji imaju fobiju od paukova kada su pripadnici vrste Tetranata prionuli na posao. Iako prizor nije nimalo prijatan, u pitanju su bezopasni pauci koji ne mogu naneti nikakvu štetu.

Budući da je ove godine, za razliku od Finske, zabeležen veći broj komaraca nego ranije, bili su ispunjeni svi uslovi za eksploziju populacije pauka, u čiju mrežu ispletenu za vreme parenja je završila većina komaraca.

Kako ova vrsta pauka ima izdužena tela koja predstavljaju preduslov za njihovo brzo kretanje (pri čemu brže prelaze duge distance na vodi, nego na kopnu) i ne čudi kako su njeni predstavnici za kratko vreme uspeli da ispletu ovu količinu niti.

Ovaj fenomen primećen je i pre 15 godina, pa lokalci već imaju iskustva sa onim što će se kasnije dogoditi: pauci će uskoro uginuti, a njihova mreža će se sama raspasti, ostavljajući netaknutu vegetaciju.

YouTube player

Inače, ovo je najbogatiji deo Grčke, barem kada je u pitanju morska riba, a izbrojano je i 170 vrsti ptica, zbog čega je na značajnom delu ovdašnjih ostrva zabranjen lov.

PROČITAJ:  Samotraki: Trajektom ka raju za avanturiste
Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare