Vesti

Somalija i IATA potpisali sporazum o jačanju saradnje u vazdušnom saobraćaju

Putovanje avionom

Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA) i Vlada Savezne Republike Somalija dogovorili su se da prodube i formalizuju saradnju u cilju jačanja ekonomskih i društvenih koristi od avijacije u Somaliji.

Prema sporazumu koji su potpisali Kamil Alavadi, regionalni potpredsednik IATA za Afriku i Bliski istok, i NJ.E. Fardovsa Osman Egal, ministar saobraćaja i civilnog vazduhoplovstva, Savezna Republika Somalija, uspostavljen je novi okvir koji će takođe videti proširenje aktivnosti IATA-e u zemlji.

PROČITAJ:  Strah od letenja avionom i kako ga prevazići: Ne, avion neće pasti

„Vazduhoplovstvo značajno doprinosi ciljevima održivog razvoja UN-a (SDG), tako da je potencijal za jačanje sektora vazdušnog saobraćaja ogroman doprinos doprinos razvoja Somalije. Ovaj sporazum ima za cilj da ostvari potencijal za društveni i ekonomski razvoj fokusiranjem na globalne standarde i najbolje prakse. NJ.E. ministar Fardovsa Osman Egal ima snažnu viziju za uspješan sektor vazduhoplovstva koji će doprineti prosperitetnijoj Somaliji. Odlučni smo da to podržimo pretvaranjem reči našeg sporazuma u ​​stvarna dela“, rekao je Alavadhi.

Sporazum pruža okvir za podršku misiji IATA za avijaciju u Africi: stvaranje bezbednog, efikasnog, održivog i ekonomičnog sektora vazdušnog saobraćaja koji generiše rast, otvara radna mesta i olakšava međunarodnu trgovinu i turizam i igra suštinsku ulogu u podržavanje SDG UN-a kroz stvaranje povezanosti između naroda.

„Avijacija je od suštinskog značaja za uspeh razvojnih planova Somalije. Vlada Somalije je posvećena razvoju svog sektora vazdušnog saobraćaja kako bi pomogla u promovisanju dugoročnog društvenog i ekonomskog rasta u zemlji. Obezbedićemo da najbolje svetske prakse budu u srži razvoja. Ovaj sporazum će otvoriti put bližoj saradnji na prioritetima za avijaciju u zemlji“, rekao je Egal.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare