Saveti za putovanja

Touring Bird: Google izbacio novu aplikaciju za putovanja

Putovanja, laptop

Postoje alati i aplikacije koje nam olakšavaju otkrivanje mesta koje vredi doživeti, a jedan od takvih je i novi Google-ov turistički sajt Touring Bird. Čak i kada retko putujemo, u toku priprema događa se da najmanje vremena i pažnje posvetimo sastavljanju detaljnog plana obilazaka turističkih atrakcija koje nas zanimaju, tako da će ova aplikacija pomoći svakome da se snađe i organizuje.

Aplikacija Touring Bird, poslednji proizvod eksperimentalnog programa Area 120, za vas će izlistati atrakcije, aktivnosti i savete za 20 svetskih metropola poput Amsterdama, Berlina, Bostona, LA, Madrida, Nju Delhija, Njujorka, Praga i Toronta.

Osim korisnih informacija, preko ovog sajta moći ćete i da rezervišete mesto na nekoj turističkoj turi ili ostvarite popust.

Na primer, ako ste se uputili u Barselonu, u odeljku Top lokacije na ovom sajtu naći ćete zanimljive činjenice od Sagrada Familiji, među kojima možete naučiti razne podatke o ovoj crkvi, naći linkove ka opcijama za kupovinu ulaznica i pročitati savete lokalaca o tome šta biste još interesantno mogli da obiđete ili radite u blizini.

Ako ste se uputili u Barselonu, u odeljku Top lokacije na ovom sajtu naći ćete zanimljive činjenice od Sagrada Familiji

Ovaj sajt, dostupan i na računaru i na mobilnom telefonu, koji odlikuje prelep dizajn raspolaže sa pointerima koji će vam u svakom gradu pomoći da steknete ideju o tome šta biste tamo mogli da vidite, probate ili radite. Takođe, postoji mnogo lista besplatnih aktivnosti i tura za obilazak znamenitosti, što je prilično bitno za vaš budžet.

Sjajna Google-ova aplikacija iste namene je i Google Trips, koja ne samo da vam nudi znamenitosti koje treba da posetite, već sa vašeg Gmail-a preuzima informacije o hotelima i letovima koje ste rezervisali, i na osnovu njih sastavlja vaš itinerer.

Nešto slično možete naći i na sajtu Lonely Planet koji je napravio aplikaciju za Android i IOS, koja se zove Guides, sa informacijama o više od 220 gradova, što je cifra koju će u jednom momentu dostići i Google-ov Tourning Bird, budući da je najavljeno da će uskoro ubaciti još gradova u svoju bazu.

Na sajtu možete naći i jeftine karte za sve turističke atrakcije

S obzirom na to da se nikada do sada nije u svetu više putovalo, logičan je potez velikih kompanija da aplikacijama uđu na tržište putovanja i turizma uopšte, a da li će Google iskoristiti svoj monopolski položaj i proširiti ga na ovo tržište, ostaje da vidimo.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.