Saveti za putovanja

Jeftini letovi iz Sofije: Kuda leteti iz glavnog grada Bugarske

Jeftini letovi iz Sofije

Jeftini letovi iz Sofije mogu biti zgodan izbor ako ne nađete jeftinu avionsku kartu za letove iz Beograda ili jeftine letove sa aerodroma u Nišu.

Naime, mnogi putnici s juga Srbije se odlučuju da lete baš sa aerodroma u Sofiji u Bugarskoj, jer često avio karte mogu biti jeftinije, a niskotarifne kompanije koje lete sa ovog aerodroma su WizzAir, RyanAir i EasyJet.

Iz centra Sofije do aerodroma vozi gradski autobus i metro tako da se svaki turista ili putnik može lako snaći u prestonici ove prijateljske zemlje.

Ovaj spisak jeftinih letova iz Sofije treba uzeti sa rezervom, s obzirom na to da se mnogi letovi mogu promeniti kao i dani kada ove low cost kompanije prevoze putnike, te ako nemate strah od letenja, u nastavku pročitajte o kojim se destinacijama radi.

Niskotarfina kompanija WizzAir iz Sofije leti ka Italiji i to u Napulj, sredom i subotom; u Rim na aerodrom Fjumićino svakog dana, mada red letenja nije ustaljen i na kraju iz Sofije možete leteti do Sicilije, odnosno do Katanije, četvrtkom i nedeljom.

Ista kompanija leti do odredišta u Španiji, u Madrid – ponedeljkom, sredom, petkom i subotom; u Barselonu na aerodrom El Prat, ponedeljkom, sredom, petkom, subotom i nedeljom. Iz Sofije možete leteti i u Alikante, sredom i nedeljom, odnosno u Malagu, utorkom i subotom.

WizzAir prevozi putnike do Pariza u Francuskoj (ne u Kini) na aerodrom Buvije i to ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom; i u Nicu ponedeljkom i petkom. Zanimljivo je da do Tel Aviva u Izraelu iz Sofiej postoje letovi svaki dan. Lisabon je moguć letovima koji su utorkom i subotom.

Za ljubitelje glavnog grada Danske, Kopenhagena, WizzAir ima liniju svakog dana u nedelji osim ponedeljka, dok do aerodroma Šarlroa nadomak Brisela leti svakog dana osim subote i utorka. Iz Sofije do Atine jeftini letovi su sredom, četvrtkom, petkom i nedeljom.

PROČITAJ:  Jeftine avio-karte više neće biti jeftine

RyanAir takođe leti iz Sofije za Atinu, a polasci su samo subotom i nedeljom. Do Italije ovom niskotarfinsom avio kompanijom možete jeftino leteti do Pize, utorkom i subotom, odnosno do Venecije ponedeljkom i petkom. Jeftina avionska karta se može naći za mesto Pafos na Kipru, a letovi su ponedeljkom, sredom i petkom.

Do Ajndhovena u Holandiji možete naći jeftinu kartu za letove ponedeljkom, sredom i petkom, dok do aerodroma Skavsta u Stokholmu u Švedskoj letovi su samo sredom i nedeljom. Iako je za Irsku državljanima Srbije potrebna viza, treba pomenuti da letovi iz Sofije ka Dablinu postoje utorkom, četvrtkom i subotom.

Kompanija RyanAir iz Sofije leti ka destinacijama u Nemačkoj i to do Kelna ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom, i do Hamburga samo utorskom i subotom.

EasyJet sa aerodroma u Sofiji leti ka destinacijama u Velikoj Britaniji najpre ka Londonu svakodnevno i to na dva aerodroma, potom do Mančestera utorkom, četvrtkom, subotom i nedeljom i na kraju do Edinbugra u Škotskoj samo sredom i subotom.

U svetu se nikada više nije putovalo, a ovoj činjenici uveliko doprinose i jeftini letovi. Ne samo zbog njih, ali zahvaljujući i njihovom doprinosu, turizam u Bugarskoj doživljava rast. Tako, ako vas put navede u Sofiju ne zaboravite da i iz nje postoje jeftini letovi.

Photo by: U.S. Air Force Staff Sgt. Joe W. McFadden | VIRIN: 160908-F-ZL078-0499.JPG

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare