Vesti

Turska ponovo pokrenula avio-letove

Devojka, avion

Turska je ponovo pokrenula međunarodni avio-saobraćaj, kako je to ranije najavila. Avio-saobraćaj u Turskoj je prethodno ukinut 28. marta zbog pandemije virusa korone.

Avion koji pripada Anadolu džetu, podružnici kompanije Turkish Airlines, poleteo je juče u 8.40 sa istanbulskog aerodroma Sabiha Gokčen za London.

Usledili su letovi za Amsterdam i Dizeldorf, a u međuvremenu je i avion kompanije Turkish Airlines poleteo sa drugog aerodroma u Istanbulu (Aerodrom Istanbul), isto za Dizeldorf.

Međutim, samo je državljanima zemalja odredišta ili onima sa dozvolom boravka u njima bilo dozvoljeno da se ukrcaju na avion.

Ulazak na terminale je takođe strogo regulisan a službenici su na ulazu proveravali temperaturu i dozvoljavali ulazak samo onim putnicima sa važećim kartama.

Kao što je ranije ovog meseca najavljeno, Turska je planirala da postupno otpočne sa međunarodnim letovima do 40 zemalja od 10. juna, a među državama do kojih su planirani letovi nalazila se i Srbija.

Međunarodni letovi iz Turske prevoziće putnike prvo u turski deo Kipra, Bahrein, Bugarsku, Katar i Grčku, izjavio je tada ministar Adil Karaismailoglu i naglasio da je Turska inicirala ponovno pokretanje letova sa 92 zemlje, ali se ponovno uspotavljanje letova odigrava postupno.

“Dogovorili smo se sa Turskom Republikom Severni Kipar, Austrijom, Litvanijom, Srbijom, Kazahstanom, Albanijom, Belorusijom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Moldavijom, Uzbekistanom, Ukrajinom, Marokom, Jordanom, Sudanom i Italijom”, rekao je ministar.

Turska je unutrašnji avio-saobraćaj pokrenula 1. juna.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo