Vesti

Turska ponovo pokrenula avio-letove

Devojka, avion

Turska je ponovo pokrenula međunarodni avio-saobraćaj, kako je to ranije najavila. Avio-saobraćaj u Turskoj je prethodno ukinut 28. marta zbog pandemije virusa korone.

Avion koji pripada Anadolu džetu, podružnici kompanije Turkish Airlines, poleteo je juče u 8.40 sa istanbulskog aerodroma Sabiha Gokčen za London.

Preporučujemo  Stara planina postaje nacionalni park ali to ne sprečava njeno uništenje rudarenjem

Usledili su letovi za Amsterdam i Dizeldorf, a u međuvremenu je i avion kompanije Turkish Airlines poleteo sa drugog aerodroma u Istanbulu (Aerodrom Istanbul), isto za Dizeldorf.

Međutim, samo je državljanima zemalja odredišta ili onima sa dozvolom boravka u njima bilo dozvoljeno da se ukrcaju na avion.

Ulazak na terminale je takođe strogo regulisan a službenici su na ulazu proveravali temperaturu i dozvoljavali ulazak samo onim putnicima sa važećim kartama.

Preporučujemo  Posete muzejima u Srbiji tokom pandemije prepolovljene

Kao što je ranije ovog meseca najavljeno, Turska je planirala da postupno otpočne sa međunarodnim letovima do 40 zemalja od 10. juna, a među državama do kojih su planirani letovi nalazila se i Srbija.

Međunarodni letovi iz Turske prevoziće putnike prvo u turski deo Kipra, Bahrein, Bugarsku, Katar i Grčku, izjavio je tada ministar Adil Karaismailoglu i naglasio da je Turska inicirala ponovno pokretanje letova sa 92 zemlje, ali se ponovno uspotavljanje letova odigrava postupno.

Preporučujemo  Počasni konzulat Republike Srbije u Alanji

“Dogovorili smo se sa Turskom Republikom Severni Kipar, Austrijom, Litvanijom, Srbijom, Kazahstanom, Albanijom, Belorusijom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Moldavijom, Uzbekistanom, Ukrajinom, Marokom, Jordanom, Sudanom i Italijom”, rekao je ministar.

Turska je unutrašnji avio-saobraćaj pokrenula 1. juna.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo