Vesti

Tvitovanjem do bržih vozova

voz

Jedna indijska studentkinja uspela je da stigne na ispit kada je Železnica, zahvaljujući tvitu njenog brata, ubrzala voz. Izgleda da društvene mreže ipak mogu biti od koristi i običnim ljudima, a ne samo političarima.

Preporučujemo  Amsterdam smanjuje broj suvenirnica kako bi obuzdao dolaske turista

Naime, voz koji prevozi putnike ka Varanasiju tog dana je kasnio dva sata i 27 minuta. Anval Džamar, brat studentkinje koja se nalazila u njemu podelio je ovu vest na Tviteru, komentarišući da će njegova sestra zbog sporosti voza zakasniti na važan ispit.

Kompanija kojoj je bio upućen tvit promptno je reagovala, proverila situaciju na terenu i javila mašinovođi da požuri. Tako je kašnjenje smanjeno na “samo” dva sata i studentkinja je stigla na ispit.

Preporučujemo  Posete muzejima u Srbiji tokom pandemije prepolovljene

Verovatno ćete, dok čitate ovu vest, zamišljati krcate vozove iz čijih prozora vire glave putnika poslaganih kao sardine. Prema stereotipnom viđenju indijske železnice, u pitanju je prevoznik koji nimalo ne poštuje vreme i komfor putnika. Ovaj neslavni status dobila je u prošlosti, kada su vozovi često kasnili i bili puni kao naši autobusi devedesetih, no u međuvremenu je mnogo radila na unapređenju efikasnosti. Prošle godine je čak počela da beleži rekorde u pravovremenim dolascima, zahvaljujući novim vozovima i novom sistemu upravljanja njima. To naravno ne važi za sve delove zemlje, pa će se situacije poput ove u kojoj se našla studentkinja iz naše vesti verovatno i ubuduće dešavati.

Preporučujemo  Stara planina postaje nacionalni park ali to ne sprečava njeno uništenje rudarenjem

Izvor: Biznis i finansije

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.