Vesti

Ulazak u Austriju pooštren, ali mnogi mogu ući bez ograničenja

Beč je najbolji grad za život

Ulazak u Austriju od ponoći je pooštren što znači da će svako ko bude ulazio u Austriju morati u desetodnevni karantin odnosno izolaciju. Nove mere za ulazak u Austriju uvedene su da bi se sprečilo da povratnici unesu korona virus.

Karantin se može prekinuti nakon pet dana, pod uslovom da uradi PCR ili antigenski test o sopstvenom trošku koji mora biti, naravno, negativan.

Koliko je situacija ozbiljna govore i navodi Karla Nehamera, ministar unutrašnjih poslova, koji savetuje svima da pre prelaska granice imaju popunjen formular o karantinu. Nehamer je naveo i da će na granicama Austrije prema Mađarskoj i Sloveniji graničnoj i običnoj policiji pomagati i 2.000 austrijskih vojnika.

PROČITAJ:  Jednodnevna vinjeta za Austriju uvodi se od 1. januara

Ulazak u Austriju bez ograničenja

Nehhamer je izjavio da će biti i dalje moguć povratak u Austriju, ali će biti znatno otežan ulazak.

Inače, bez ograničenja u Austriju mogu ući prvenstveno svi koji ulaze u državu zbog posla. To su negovatelji, lica koja jednom mesečno dolaze u porodičnu posetu, lica koja se odazivaju pozivu suda i slično.

PROČITAJ:  Zašto je uspon na Monblan toliko opasan
Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare