Vesti

Usvoji hostel – akcija za sve prave putnike

Hostel

Hosteli širom sveta trpe ogromne gubitke zbog pandemije virusa korone, a ovo je način da ih spasete. Kako je počela pandemija sve putničke vesti su u vezi gubitaka hotela, izdavalaca privatnog smeštaja, gubitaka avio-kompanija i slično. Niko ne mari za hostele koji putovanjima daju pravu dimenziju, a oni takođe trpe velike gubitke.

Hosteli nisu moćni kao hoteli, iza njih retko stoje međunarodne grupacije i krupni kapital, i u njima se razvijaju prijateljstva i upoznaju drugi putnici. Otuda mnogi vole hostele i spremni su da im pomognu.

Tako je nastala inicijativa „Adopt a Hostel“ (Usvoji hostel) sa ciljem da spasi hostele širom sveta od razornih finansijskih efekata krize COVID-19. „Hosteli pružaju jedinstven prostor putnicima da se povežu sa istomišljenicima iz celog sveta, neguju dubok osećaj zajednice. To su mesta gde se stvaraju doživotna prijateljstva, pronalaze ljubav i stvaraju sećanja – i želimo da se to nastavi“, navodi se na sajtu ove inicijative.

YouTube player

Kako se može pomoći hostelima

Kampanja se zasniva na poklon karticama. Kupovinom poklon kartice za budući boravak u hostelu po vašem izboru možete pomoći spasavanju hostela i sektora koja toliko znači mnogim putnicima i tako osigurate da smislena putovanja budu dostupna generacijama koje dolaze.

„Ako ste ljubitelj hostela, sigurno se sećate svog prvog. Bilo da se radi o vikend putovanju, city-break putovanju, odmoru na plaži, pauziranju godine pre upisa fakulteta ili ste možda odlučili da ostanete u hostelu samo da biste uštedeli novac. Bez obzira na razlog, verovatno niste imali pojma da će to zauvek promeniti vas i način na koji putujete“, navodi se na sajtu Adopt a Hostel inicijative i dodaje da su hosteli više od jednostavnog pristupačnog mesta za boravak.

https://www.instagram.com/p/B_YFGAvJ6RH/

„U svetu u kojem usamljenost raste i tehnologija preuzima, hosteli nas vraćaju stvarima koje su zaista važne. Povezivanje ljudi. Smeh. Prijateljstvo. Ljubav. Prihvatanje“, navodi se u ovoj incicijativi i pozivaju budući putnici da unapred kupe svoj boravak u hostelu.

Na sajtu inicijative se nalaze mnogi hosteli širom sveta i samo jedan iz Srbije – Reveller’s hostel. Tako, ukoliko ste u mogućnosti i imate želju da hosteli opstanu, razmislite o ovakvoj vrsti pomoći.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare