Vesti

Usvoji hostel – akcija za sve prave putnike

Hostel

Hosteli širom sveta trpe ogromne gubitke zbog pandemije virusa korone, a ovo je način da ih spasete. Kako je počela pandemija sve putničke vesti su u vezi gubitaka hotela, izdavalaca privatnog smeštaja, gubitaka avio-kompanija i slično. Niko ne mari za hostele koji putovanjima daju pravu dimenziju, a oni takođe trpe velike gubitke.

Hosteli nisu moćni kao hoteli, iza njih retko stoje međunarodne grupacije i krupni kapital, i u njima se razvijaju prijateljstva i upoznaju drugi putnici. Otuda mnogi vole hostele i spremni su da im pomognu.

Tako je nastala inicijativa “Adopt a Hostel” (Usvoji hostel) sa ciljem da spasi hostele širom sveta od razornih finansijskih efekata krize COVID-19. “Hosteli pružaju jedinstven prostor putnicima da se povežu sa istomišljenicima iz celog sveta, neguju dubok osećaj zajednice. To su mesta gde se stvaraju doživotna prijateljstva, pronalaze ljubav i stvaraju sećanja – i želimo da se to nastavi”, navodi se na sajtu ove inicijative.

Kako se može pomoći hostelima

Kampanja se zasniva na poklon karticama. Kupovinom poklon kartice za budući boravak u hostelu po vašem izboru možete pomoći spasavanju hostela i sektora koja toliko znači mnogim putnicima i tako osigurate da smislena putovanja budu dostupna generacijama koje dolaze.

PROČITAJ:  Bali se otvara 11. septembra za putovanja

“Ako ste ljubitelj hostela, sigurno se sećate svog prvog. Bilo da se radi o vikend putovanju, city-break putovanju, odmoru na plaži, pauziranju godine pre upisa fakulteta ili ste možda odlučili da ostanete u hostelu samo da biste uštedeli novac. Bez obzira na razlog, verovatno niste imali pojma da će to zauvek promeniti vas i način na koji putujete”, navodi se na sajtu Adopt a Hostel inicijative i dodaje da su hosteli više od jednostavnog pristupačnog mesta za boravak.

https://www.instagram.com/p/B_YFGAvJ6RH/

“U svetu u kojem usamljenost raste i tehnologija preuzima, hosteli nas vraćaju stvarima koje su zaista važne. Povezivanje ljudi. Smeh. Prijateljstvo. Ljubav. Prihvatanje”, navodi se u ovoj incicijativi i pozivaju budući putnici da unapred kupe svoj boravak u hostelu.

PROČITAJ:  Kuda se iz Srbije može putovati bez PCR testa i kakva su pravila za okolne države

Na sajtu inicijative se nalaze mnogi hosteli širom sveta i samo jedan iz Srbije – Reveller’s hostel. Tako, ukoliko ste u mogućnosti i imate želju da hosteli opstanu, razmislite o ovakvoj vrsti pomoći.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.