Vesti

Vakcinisani građani Srbije u Mađarsku mogu putovati bez ograničenja

Budimpešta

Vakcinisani građani Srbije mogu da uđu u Mađarsku bez PCR testa i obaveznog karantina, a isto važi i za vakcinisane građane Mađarske koji dolaze u Srbiju.

PROČITAJ:  Air Serbia uvela redovnu avio-liniju od Beograda do Budimpešte

Ovakav protokol najavio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i stupa na snagu u petak 30. aprila, prenosi RTS i navodi da je dogovor su postignut sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske, Peterom Sijartom.

“Danas sam imao priliku telefonom da razgovaram sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom i da tim putem usaglasimo sporazum između dve države koji će, koliko u petak, stupiti na snagu, a kojim Mađarska i Srbija prihvataju i priznaju sve sertifikate o vakcinaciji naših građana, bez obzira na tip vakcine kojim su vakcinisani”, objasnio je Selaković i kako je istakao, sporazum građanima Srbije omogućava da idu u Mađarsku, a građanima Mađarske da dolaze u Srbiju, bez prethodno obavljenog PCR testiranja ili obaveze karantina.

Takođe, građani Srbije koji su vakcinisani, moći će u Mađarskoj da koriste usluge koje su ograničene vakcinacijom.

PROČITAJ:  Japan otvorio granice za sve putnike

“Od petka, 30. aprila, taj sporazum će stupiti na snagu i građani dve države, koji su vakcinisani u skladu sa našim i mađarskim propisima, moći će slobodno da se kreću – iz Srbije u Mađarsku, i iz Mađarske u Srbiju”, zaključio je Selaković.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Jedan komentar

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.