Vesti

Vakcinisani građani Srbije u Mađarsku mogu putovati bez ograničenja

Budimpešta

Vakcinisani građani Srbije mogu da uđu u Mađarsku bez PCR testa i obaveznog karantina, a isto važi i za vakcinisane građane Mađarske koji dolaze u Srbiju.

PROČITAJ:  Termini za korišćenje turističkih vaučera mogu da se pomere

Ovakav protokol najavio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i stupa na snagu u petak 30. aprila, prenosi RTS i navodi da je dogovor su postignut sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske, Peterom Sijartom.

“Danas sam imao priliku telefonom da razgovaram sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom i da tim putem usaglasimo sporazum između dve države koji će, koliko u petak, stupiti na snagu, a kojim Mađarska i Srbija prihvataju i priznaju sve sertifikate o vakcinaciji naših građana, bez obzira na tip vakcine kojim su vakcinisani”, objasnio je Selaković i kako je istakao, sporazum građanima Srbije omogućava da idu u Mađarsku, a građanima Mađarske da dolaze u Srbiju, bez prethodno obavljenog PCR testiranja ili obaveze karantina.

Takođe, građani Srbije koji su vakcinisani, moći će u Mađarskoj da koriste usluge koje su ograničene vakcinacijom.

PROČITAJ:  Oktoberfest otkazan i ove godine

“Od petka, 30. aprila, taj sporazum će stupiti na snagu i građani dve države, koji su vakcinisani u skladu sa našim i mađarskim propisima, moći će slobodno da se kreću – iz Srbije u Mađarsku, i iz Mađarske u Srbiju”, zaključio je Selaković.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Jedan komentar

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.