Vesti

WizzAir odlaže letove iz Srbije: šta raditi sa kupljenim kartama

wizzair

WizzAir je zbog pandemije korona virusa prinuđen da obustavi mnoge letove iz Beograda i Niša. Putnici iz Srbije koji su već kupili karte za planirane letove mogu da traže povraćaj novca ili da im se novac prebaci na poseban račun ove avio-kompanije.

WizzAir je izbrisao sve letove iz Beograda koji su bili planirani u maju. Izuzetak su letovi na liniji između Beograda i Londona, koji se inače obavljaju avionom ove mađarske niskotarifne avio-kompanije iz londonske baze.

Letovi WizzAir-a iz Niša su planirani od 15. maja ka Bazelu, Dortmundu i Memingenu (Minhen), a letovi ka Malmeu i Beču bi trebalo krenu od prvog odnosno trećeg juna. Međutim, usled pandemije virusa korone još ništa nije izvesno.

Prvo je WizzAir izbrisao kompletan red letenja iz Beograda za ceo april, ali je sudeći prema objavljenom novom redu letenja na sajtu ove kompanije, pauza u letenju produžena i na ceo mesec maj.

PROČITAJ:  WizzAir obustavlja letove Niš - Malme i iz Podgorice i Banjaluke

Šta raditi sa kupljenim avio-kartama

Kako je prethodno saopšteno iz WizzAir-a putnici koji imaju rezervacije avio-karata u ovom periodu će biti automatski obavešteni putem mejla ukoliko su rezervaciju izvršili direktno na zvaničnom sajtu wizzair.com odnosno preko mobilne aplikacije ove WizzAir-a.

Ukoliko se putnici odluče da ne traže povraćaj novca oda će 120 odsto orginalne cene karte će biti automatski prebačeno na račun putnika i taj iznos će moći da iskrosite u naredna 24 meseca za kupovinu WizzAir proizvoda i usluga.

Povraćaj novca za avio-karte WizzAir-a

Putnici koji su pazarili avio-karte WizzAir-a mogu da se odluče za povraćaj novca, ali to podrazumeva duži postupak.

Tada će kompanija putnike, koji se odluče za refundaciju, obavestiti putem elektronske pošte o neophodnim koracima za povraćaj novca transferom na bankovni račun ili transferom na platnu karticu, te u tom slučaju putnici imaju pravo samo na 100 odsto originalne cene karte.

PROČITAJ:  Najbolje destinacije za samostalna putovanja

Međutim, putnici koji su WizzAir avio-karte rezervisali preko turističkih agencija za povraćaj novca treba da se obrate agenciji od koje su kupili karte. Ovo se odnosi i na onlajn servise i druge kompanije koje posluju po ovom modelu.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare