Vesti

Za putovanje u Kinu dovoljan je antigenski test

Putovanje u Kinu

Za putovanje u Kinu dovoljan je antigenski test za sve putnike od 29. aprila. Antigenski testovi na koronu moraju biti negativni i uzeti u roku od 48 sati pre polaska, umesto dosadašnjih PCR testova, saopštilo je Kinesko ministarstvo spoljnih poslova.

Podsećamo, od 15. marta 2023. putnicima na direktnim letovima iz Srbije za Kinu dozvoljeno je da koriste testove na antigen (uključujući i komplete za samotestiranje) umesto PCR testova nukleinske kiseline (testiranje nukleinske kiseline se i dalje može koristiti). Kako bi se olakšala priprema putnicima, Ambasada NR Kine u Srbiji ažurirala je „Smernice za prevenciju i kontrolu epidemije za putnike iz Srbije u Kinu“.

Trenutno Kina zahteva od putnika koji dolaze iz pojedinih zemalja da pokažu rezultate PCR testova pre ulaska u Kinu, navodi Rojters.

PROČITAJ:  Kina ukida vize za pet evropskih država i Maleziju

Nakon trogodišnjeg zatvaranja, Kina je otvorila svoje granice za strane turiste i obnovila izdavanje svih viza. Tada je Ministarstvo spoljnih poslova Kine objavilo da će u Kinu moći da uđu i stranci koji imaju važeće vize izdate pre 28. marta 2020. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare