Vesti

Zemlje Balkana povećale vazdušne kapacitete

Đirokastra, Albanija

Albanija je po vazdušnom kapacitetu premašila brojke pre pandemije kovida 19, beležeći porast međunarodnih letova od 75 odsto u odnosu na 2019. godinu, navodi se u izveštaju „Mabriane“, putničke informativne agencije, prenosi Albanian Post.

U najnovijoj analizi „Mabriane“ navodi da je najveći porast imao broj letova sa Nemačkom od 278 odsto, piše Tanjug.

PROČITAJ:  Reka Vjosa proglašena za nacionalni park: Pobeda ekologa

U izveštaju je precizirano da se vazdušni kapacitet Hrvatske, sa 7,1 milion sedišta, povećava za 16,1 odsto, uglavnom zbog povećanja kapaciteta od 57 posto sa Italijom.

S druge strane, Bugarska je veoma blizu obima vazdušnih kapaciteta iz 2019. godine, sa boljim znacima oporavka za međunarodne letove nego za domaće.

Slovenija tek treba da povrati vazdušnu povezanost, sa redovnim letovima od samo 58 odsto, u odnosu na nivo iz 2019. godine.

„Mabrian“ je naveo i da cene hotela rastu na skoro svim destinacijama za sve kategorije hotela, pri čemu su Bugarska i Hrvatska zabeležile najveća povećanja cena tokom 2022. godine.

PROČITAJ:  Smanjena cena rominga između Srbije i EU

Jedini izuzetak je Albanija, sa cenama za 4,1 odsto ispod nivoa iz 2022. za hotele sa 4 zvezdice, uz istovremeno povećanje cena od 6,3 odsto za hotele sa 3 i 5 zvezdica.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare