Vesti

Aerodrom u Alepu otvoren za civilni saobraćaj prvi put nakon 2013. godine

Syrian air / Dale Coleman

Aerodrom u Alepu u Siriji, drugom po veličini gradu u zemlji, ponovo je otvoren za civilni aviosaobraćaj u sredu, 19. februara 2020. godine.

Kako je najavio sirijski ministar saobraćaja Ali Hamud uspostavljena je linija između Alepa i Damaska, a već narednog dana krenuće i redovni letovi prema Kairu, a predstojeći letovi planirani su za Bejrut, Dubai, Moskvu i Jerevan (zbog velikog broja sirijskih Jermena).

Aerodrom u Alepu je ponovo spreman za saobraćaj nakon što je sirijska vojska u velikoj ofanzivi porazila pobunjenike i osigurala široki zaštitni pojas oko ovog grada. „Iako je Alepo u celini oslobođen, postojala su područja koja su granatirale terorističke grupe i zbog toga aerodrom u Alepu nije bio ranije otvoren. Danas već možemo s radošću primetiti da su i ta područja oslobođena i Alepo se može proglasiti sigurnim gradom. Narod slavi ovaj dan, a danas u podne stanovnici Alepa okupiće se na centralnom trgu kako bi iskazali svoju podršku i zahvalnost sirijskoj vojsci“, izjavio je ministar spoljnih poslova Sirije Žirar Reisan za Armen Press.

Aerodrom u Alepu je zatvoren za saobraćaj u januaru 2013. godine, a sve do sada bio je otvoren samo jednom na ograničeni vremenski period i to za određene čarter letove.

Naslovna fotografija: Dale Coleman

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare