Vesti

Aerodrom u Alepu otvoren za civilni saobraćaj prvi put nakon 2013. godine

Syrian air / Dale Coleman

Aerodrom u Alepu u Siriji, drugom po veličini gradu u zemlji, ponovo je otvoren za civilni aviosaobraćaj u sredu, 19. februara 2020. godine.

Kako je najavio sirijski ministar saobraćaja Ali Hamud uspostavljena je linija između Alepa i Damaska, a već narednog dana krenuće i redovni letovi prema Kairu, a predstojeći letovi planirani su za Bejrut, Dubai, Moskvu i Jerevan (zbog velikog broja sirijskih Jermena).

Aerodrom u Alepu je ponovo spreman za saobraćaj nakon što je sirijska vojska u velikoj ofanzivi porazila pobunjenike i osigurala široki zaštitni pojas oko ovog grada. “Iako je Alepo u celini oslobođen, postojala su područja koja su granatirale terorističke grupe i zbog toga aerodrom u Alepu nije bio ranije otvoren. Danas već možemo s radošću primetiti da su i ta područja oslobođena i Alepo se može proglasiti sigurnim gradom. Narod slavi ovaj dan, a danas u podne stanovnici Alepa okupiće se na centralnom trgu kako bi iskazali svoju podršku i zahvalnost sirijskoj vojsci”, izjavio je ministar spoljnih poslova Sirije Žirar Reisan za Armen Press.

Aerodrom u Alepu je zatvoren za saobraćaj u januaru 2013. godine, a sve do sada bio je otvoren samo jednom na ograničeni vremenski period i to za određene čarter letove.

Naslovna fotografija: Dale Coleman

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Preporučujemo  Evropska unija razmatra ograničavanje važenja zelenih sertifikata
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.