Vesti

Air Serbia prevezla milion putnika od početka 2023. godine

Air Serbia

Air Serbia je danas, 8. maja, u ranim jutarnjim časovima, premašila 1.000.000 prevezenih putnika od početka 2023. godine, dok je taj rezultat u 2022. godini ostvarila tek 8. jula, odnosno čak dva meseca kasnije.

PROČITAJ:  Air Serbia: 84% više putnika u aprilu, kod-šer sa Turkish Airlines i dodatni let do Madrida

U do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini, srpska nacionalna avio-kompanija je do broja od milion putnika stigla 25. juna, odnosno mesec i po dana kasnije u odnosu na tekuću godinu. Imajući u vidu postojeće trendove, Er Srbija očekuje da u 2023. godini premaši brojku od tri i po miliona prevezenih putnika.

„Kada smo sredinom marta zabeležili našeg petstohiljaditog putnika u 2023. godini znali smo da je taj rezultat izuzetan i verovali smo da će novi uspesi brzo uslediti. Samo dva meseca kasnije, ponovo obaramo sopstvene rekorde. Po prvi put od kada poslujemo pod imenom Air Serbia, već u maju smo prevezli milion putnika. Uz izvanredne mesečne rezultate, deset uzastopnih rekordnih meseci po broju realizovanih letova i prevezenih putnika i profitabilni prvi kvartal 2023. godine, imamo razloga da budemo zadovoljni. Ostvareni rezultati nas motivišu da u narednom periodu budemo još bolji i efikasniji,“ rekao je Jirži Marek, generalni direktor kompanije Air Serbia (Er Srbija).

Srpska nacionalna avio-kompanija će tokom letnje sezone leteti do više od 80 destinacija širom sveta. Pored matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, kompanija u Srbiji leti i sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ i međunarodnog aerodroma „Morava“ kod Kraljeva. U prvom kvartalu 2023. godine, od ukupnog broja putnika koji su do željenih destinacija leteli sa beogradskog aerodroma, skoro polovina, odnosno 49 odsto putovalo je letovima kompanije Air Serbia.

PROČITAJ:  Air Serbia direktni letovi Beograd - Kairo

Izvor: Air Serbia

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare