Vesti

Airbnb poklekao pod pritiskom Evropske unije

AirBnB

Airbnb je pristao da razjasni svoj sistem cena u odgovoru na žalbe. Podsećamo, Evropska komisija je tražila od ove kompanije da razjasni svoj sistem cena i šta je sve uključeno u njih kako klijente ne bi dovodili u zabunu.

Zvaničnici Evropske unije su rekli su da je ova kompanija pristala da ispuni sve postavljene uslove.

Komesarka EU za prava potrošača Vera Jurova izjavila je danas da je Airbnb obećao da će biti potpuno transparentan tako što će ili uključiti dodatne troškove u ukupnu cenu za rezervacije na svom sajtu, odnosno tako što će obavestiti korisnike da bi moglo biti dodatnih, skrivenih, troškova.

Kompanija je prihvatila zahteve EU izazvane zabrinutošću da bi korisnici mogli biti zbunjeni komplikovanom strukturom cena, koja može uključivati neočekivane troškove poput naplaćivanja čišćenja na kraju boravka.

Jurova je izjavila da će Airbnb promeniti opšte uslove korišćenja tako da korisnici mogu direktno tužiti svoje domaćine ako pretrpe eventualnu štetu.

PROČITAJ:  EU postigla dogovor o uredbi o kratkoročnom smeštaju
Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare