Vesti

Nova linija trajekta od Pireja do Krita

Minoan Lines trajekt od Pireja do Krita

Jedna od najvećih feri kompanija u Evropi, Minoan Lines, uvela je novu liniju trajekta od Pireja do Krita, odnosno grada Souda.

Nova linija trajekta samo je još jedan od poteza feri kompanije koja se stalno trudi da unapredi svoju uslugu u oblasti pomorskog prevoza.

Na svečanom puštanju u rad nove rute, koju je otvorilo isplovljavanje ferija Mikonos Pakas, direktor Minoan Lines-a Antonis Maniadakis rekao je da je jedan od ciljeva njegove kompanije i da promoviše turističku ponudu Krita.

PROČITAJ:  Trajekt za Krit: cena, kupovina karata i red vožnje

– Ovo je veoma važan dan za nas. Mi mnogo ulažemo u unapređenje pomorskog transporta između grčkih ostrva i želimo da ponudimo svojim putnicima visokokvalitetnu uslugu – naglasio je Maniadakis.

Sauda pripada opštini Hanija, drugom po veličini gradu na Kritu
Sauda pripada opštini Hanija, drugom po veličini gradu na Kritu

Souda je grad na Kritu smešten u istoimenom zalivu u kom je jedna od najvećih luka na Mediteranu. Nekada posebna opština, ovaj gradić sada pripada opštini Hanija, jednom od najvažnijih i najvećih (drugi po veličini) gradova na Kritu, koji se diči bogatom istorijom i arheološkim iskopinama iz minojskog razdoblja.

Inače, jedan od najznačajnijih političara u modernoj grčkoj istoriji, po kom nosi naziv i jedna beogradska ulica u samom centru grada, Elefterios Venizelos, potiče upravo iz ovog mesta.

Karte za trajekt od Atine, odnosno Pireja do ostrva Krit mogu se kupiti online.

PROČITAJ:  Tvrđava na ostrvu Zakintos uskoro će biti obnovljena

Naslovna fotografija: Jean Housen

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare