Vesti

Konačno: Nova linija grčke feri kompanije od Pireja do Krita

Minoan Lines trajekt od Pireja do Krita

Jedna od najvećih feri kompanija u Evropi, Minoan Lines, uvela je novu liniju trajekta od Pireja do Krita, odnosno grada Souda.

Nova linija samo je još jedan od poteza feri kompanije koja se stalno trudi da unapredi svoju uslugu u oblasti pomorskog prevoza.

Na svečanom puštanju u rad nove rute, koju je otvorilo isplovljavanje ferija Mikonos Pakas, direktor Minoan Lines-a Antonis Maniadakis rekao je da je jedan od ciljeva njegove kompanije i da promoviše turističku ponudu Krita.

– Ovo je veoma važan dan za nas. Mi mnogo ulažemo u unapređenje pomorskog transporta između grčkih ostrva i želimo da ponudimo svojim putnicima visokokvalitetnu uslugu – naglasio je Maniadakis.

Sauda pripada opštini Hanija, drugom po veličini gradu na Kritu
Sauda pripada opštini Hanija, drugom po veličini gradu na Kritu

Souda je grad na Kritu smešten u istoimenom zalivu u kom je jedna od najvećih luka na Mediteranu. Nekada posebna opština, ovaj gradić sada pripada opštini Hanija, jednom od najvažnijih i najvećih (drugi po veličini) gradova na Kritu, koji se diči bogatom istorijom i arheološkim iskopinama iz minojskog razdoblja.

Inače, jedan od najznačajnijih političara u modernoj grčkoj istoriji, po kom nosi naziv i jedna beogradska ulica u samom centru grada, Elefterios Venizelos, potiče upravo iz ovog mesta.

Naslovna fotografija: Jean Housen

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
PROČITAJ:  Najbolje plaže za žurke
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.