Vesti

Airbnb zbog korona virusa uvodi posebna pravila za otkazivanje rezervacija

AirBnB

Zbog pogubnog uticaja koronavirusa na sektor turizma, odnosno ograničenja putovanja, a i na javno zdravlje, Airbnb je prilagodio svoja pravila i time olakšao otkazivanje rezervacija usled nemogućnosti putovanja, što se odnosi i na goste i na domaćine.

Fleksibilnije rezervacije su paket alata i programa koji Airbnb razvija kako bi pomogao domaćinima i gostima da otkažu ili odlože planove putovanja. Kako se ograničenja putovanja i drugi uticaji šire, fleksibilnije rezervacije su zamišljene tako da putnicima donesu više mira i da pomognu vlasnicima smeštaja da dugoročno osiguraju više rezervacija.

Domaćinima koji su spremni i mogu ponuditi povraćaj novca za otkaze rezervacija koje bi u protivnom bile naplaćene, platforma Airbnb će pružiti promocije koje povećavaju vidljivost novih rezervacija, uz odricanje standarde provozije od 3 odsto koliko Airbnb uzima pri svakoj rezervaciji. Ove mere su na snazi do 1. juna 2020. godine i imaju za cilj da nagrade fleksiblinog domaćina.

S druge strane, gostima će na raspolaganju biti filteri koji olakšavaju pronalaženje i rezervisanje smeštaja koji imaju najpovoljniju politiku otkazivanja: fleksibilnu, umerenu ili strogu, a sve u skladu sa sitacijom zbog proglašenja globalne pandemije korona virusa.

Smeštaj
Dobrodošli – pare ne vraćamo, evo vam kupon

Ukoliko gost otkaže rezervaciju napravljenu do 1. juna, Airbnb mu neće naplatiti naknadu, ali mu neće ni vratiti novac, već će dobiti putni kupon koji se može koristiti na budućem putovanju.

Ove mere, prema Airbnb-u, imaju za cilj promovisanje pravedne ravnoteže i dodatne transparentnosti za korisnike ovog servisa. Ova zajednica, koju formiraju domaćini, odnosno vlasnici smeštaja i preduzetnici u ugostiteljstvu, ali i gosti odnosno putnici koji traže jedinstveni smeštaj i lokalno iskustvo, su jedini izvor prihoda ove kompanije i baš iz tog razloga Airbnb je odlučio da im izađe u susret, ali i da spasi svoj poslovni model dok traje epidemija korona virusa.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare