Vesti

Alitalia neće leteti od Rima do Beograda i Podgorice do marta 2021. godine

Rim

Alitalia neće tokom predstojeće zime obnoviti saobraćaj od Rima do Beograda i Podgorice, objavio je portal EX-YU Aviation News.

Italijanska aviokompanija potvrdila je da neće uspostavljati saobraćaj od Rima do Beograda i Podgorice sve do kraja marta naredne godine, a prodaja karata za letnju sezonu u 2021. godine još nije počela.

Pročitajte još >  Letovi Beograd - Budimpešta LOT-om uskoro

Poslednjih godina Alitalija je na prostoru bivše Jugoslavije saobraćala još samo do Beograda i Porodice, a leti, sa prekidima i do hrvatske obale.

Saobraćaj do Srbije i Crne Gore italijanska kompanija suspendovala je 7. marta ove godine, u vreme kada je Italija postala evropsko žarište pandemije koronavirusa.

Portal navodi da Air Serbia i Montenegro Airlines nameravaju da nastave sa saobraćajem do Rima i drugih mesta u Italiji, kada italijanska vlada ukine zabranu letova iz Srbije i Crne Gore.

Pročitajte još >  Zaštita prirode dovodi do ekonomskog profita

Alitalia se bori da preživi i jedna je od najpogođenijih avio-kompanija pandemijom Covid-19. Prema najavama iz kompanije, od 1. oktobra više neće leteti do Milana (Malpensa) i to prvi put od svog osnivanja, 1948. godine. Nedavno joj je odobrena pomoć Evropske komisije od skoro 200 miliona evra.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama