Vesti

Bald and bankrupt: Putnik koji se zarazio koronom u Beogradu (izbrisan video)

Bald and bankrupt covid-19 serbia

Bald and bankrupt, čuveni putnik o kome smo već pisali, zarazio se virusom Covid-19 u Beogradu, verovatno dok je bio na fudbalskoj utakmici, odnosno derbiju. Otpušten je iz bolnice i kako kaže, jedva je preživeo.

DOPUNA: Video je u međuvremenu uklonjen uz objašnjenje:

“Hvala svima koji su gledali moju Covid priču.
Izbrisao sam video jer je vreme da pređem iz onog tmurnog meseca u mom životu i da me se ne podseća stalno na njega. Vreme je da budete pozitivni, da se usredsredite na zdravlje i započnete planiranje budućnosti. Takođe previše je glupih komentara koji me pitaju koliko mi je vlada / Bill Gates / Youtube platio da stvorim lažnu priču jer je virus ‘lažan’. To mi se stvarno činilo stvarnim.
Nadam se da ćete svi i vaša porodica ostati sigurni i zdravi. Oh, i ne brini te za mene (Bald)”

Nije poznato da li je neko izvršio uticaj na njega, ali u videu se pominjalo da je “povukao neke veze u ruskoj ambasadi kako bi dobio zdravstvenu negu”.

Poruka o izbrisanom videu
Poruka o izbrisanom videu

Kako navodi u videu, koji je jedini koji je snimio tokom boravka u Beogradu, za vreme boravka u jednoj od kovid bolnici video je mnoge ljude kako umiru i zahvaljuje se na nezi koju je dobio.

Vidno mršaviji i izmučen, kaže da je najveća greška koju je napravio to što se nije na vreme javio za medicinsku pomoć, a kada se konačno na nagovor prijatelja obratio jednoj privatnoj bolnici – već je bilo kasno. Toliko kasno da je hitno prebačen u državnu bolnicu (premanekim svedočenjima na Bežanijsku kosu) sa nivoom kiseonika u krvi oko 70 odsto.

PROČITAJ:  Bald and bankrupt: Travel bloger koji to nije otkriće vam mesta i ljude za koje nikada ne biste saznali

U videu iz Beograda ovaj putnik i videopisac poručuje svima da “ne budu budale kao što je bio on” i da se čuvaju, da nose maske i da poštuju preporuke prevencije.

Podsećamo, Bald and bankrupt (Benjamin Rich, Arthur Chichester) je jutjuber i „travel bloger“ koji osvetljava uticaj Sovjetskog saveza na Evropu i dočarava svakodnevicu stanovnika nekadašnjeg istočnog bloka. Takođe, putovao je kroz Indiju, Kubu, Boliviju i druga mesta pokušavajući da prikaže pravi život lokalnog stanovništva. U svojim emisijama često prolazi kroz neobične situacije i predele koji su opasni po život. Tečno govori ruski i hindu jezik, a prati ga skoro dva miliona pratilaca.

Njegova poseta Beogradu je zapravo bila privatna i o njoj nije planirao da objavi nijednu emisiju. Međutim, igrom slučaja, njegov prijatelj je napravio emisiju u kojoj je Bald and bankrupt bio gost, te je tako njegov boravak u Srbiji dospeo u javnost što je naknadno otkrio i na svom instagram profilu, na kome je prikazivao i snimke sa derbija.

Nakon što je mesec dana proveo na intenzivnoj nezi, ovaj putnik planira da se vrati u Englesku i kako kaže da poradi na svom oporavku, a pogotovo na kapacitetu pluća.

Ukoliko do sada niste gledali njegove video emisije, redakcija Daljine.rs vam proporučuju njegov neobični i zanimljivi YouTube kanal, tako da počnite od početka.

Naslovna fotografija: Snimak ekrana iz YouTube emisije

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.