Vesti

Bali se otvara 11. septembra za putovanja

Bali, Indonezija

Bali, indonežanska turistička destinacija, ponovo će otvoriti svoje granice međunarodnim turistima od 11. septembra. Ukoliko su vam dosadili matori mimovi gde se neko fotografiše na bali sena i piše „ove godine letujem na bali“, nadamo se sa će ova vest prekinuti tradiciju neinventivnosti u humoru.

Bali će izraditi trofazni plan za obnovu ostrvske privrede koji počinje ove nedelje, a nazvan je slikovito „Nova era protokola o životnom redu“.

PROČITAJ:  Bali: Noć u čamcu i bliski susret sa ajkulom

Tako će od 9. jula lokalna samouprava omogućiti nekim preduzećima da posluju, što uključuje zdravstvene usluge, ribolov, restorane, tržne centre i finansijke institucije.

Potom, turističke aktivnosti na Baliju počinju u drugoj fazi od 31. jula, kada će Indonežanima biti dozvoljena putovanja na ovo ostrvo.

Završna i treća faza, kada se ostrvo otvori međunarodnim posetiocima, počeće od 11. septembra i možda će tada prestati širenje više puta viđenih smešnih fotografija po internetu sa balama sena (neće).

Bali
Turizam Balija je izuzetno pogođen što zbog nedostartka gostiju, što zbog pandemije korone zbog koga turista i nema

Bali će da pričeka

Ipak, tek treba da se objave detalji o tome da li će putnicima iz svih zemalja biti dozvoljeno da putuju na Bali i pod kojim uslovima. Još uvek se ne zna da li će biti obavezno testiranje ili karantin.

Turistička industrija na Baliju, glavnom izvoru prihoda na ostrvu, pretrpela je velike gubitke zbog višemesečnih ograničenja putovanja kako bi suzbila širenje korona virusa. Stopa popunjenosti u popularnim hotelima na Baliju opala je na 2 odsto u maju sa 62,55% u decembru pre nego što je pandemija pogodila, navodi likalni statistički zavod. Turizam u Indoneziji čini, ili je činio, 5,7 odsto BDP-a što ju je stavilo na 18. mesto svetskih ekonomija po udelu BDP-a od turizma.

PROČITAJ:  Japan i Bali se bore sa prekomernim turizmom

Ostrvo je do sada prijavilo oko 1.850 slučajeva COVID-19 i 20 smrtnih slučajeva, dok je Indonezija od početka marta zabeležila više od 63.700 slučajeva i 3.171 smrtnih slučajeva od virusa korone.

Podsećamo, o Baliju smo već pisali ranije i to o uzbudljivoj avanturi koja u sebi uračunava ajkule i razne druge napetosti.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare