Vesti

Beograd – Abu Dabi letovi od maja kompanijom WizzAir

Abu Dabi

Wizz Air Abu Dabi najavljuje novu liniju između Abu Dabija i Beograda. Nova avio-linija će povezati dva grada od 19. maja 2021. sa dva leta nedeljno, avionima Airbus A321 sa 239 putničkih mesta. U periodu do 15. juna letovi će se obavljati sredom i nedeljom, a nakon tog datuma, zbog promene reda letenja utorkom i četvrtkom.

PROČITAJ:  Jeftini letovi iz Osijeka: Kuda leteti sa najbližeg aerodroma u Hrvatskoj?

Cene karte u jednom smeru su od 5,289 dinara sa svim uračunatim taksama, a karte su već danas puštene u prodaju.

Ova linija je bila najavljivana još od osnivanja kompanije “Wizz Air Abu Dhabi”, koja je podružnica (ćerka kompanija) mađarske low-cost kompanije Wizz Air. Kompanija poseduje sopstveni AOC i leti pod oznakom 5W, ali pod istim brendom kao i matični prevoznik. Prodaja je jedinstvena i svi letovi su u jedinstvenom sistemu Wizz Air-a, a tarife i pravila su ista.

„Današnja najava potvrđuje našu dugoročnu posvećenost ponudi jeftinih avio-karata u kombinaciji sa veoma kvalitetnim iskustvom leta našim putnicima. Ova nova veza između glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata i Beograda će nastaviti da podstiče saobraćaj stvaranjem potražnje u korist ekonomske raznovrsnosti. Sa radošću iščekujemo putnike na letovima naše nove, ekološke i ultra-efikasne flote, uz posebnu pažnju koju posvećujemo zdravlju i dobrobiti svojih putnika i posade“, izjavio je Kis Van Šaik, generalni direktor kompanije Wizz Air Abu Dhabi.

PROČITAJ:  Međunarodna vozačka dozvola vam nije potrebna ako idete u ove države

Direktna avio-veza između Abu Dabija i Beograda prekinuta je u oktobru 2020. kada je Etihad Airways ugasio ovu liniju, dok je Air Serbia još 2017. odustala od letova zbog racionalizacije poslovanja. Konkurencija Wizz Air-u na ovoj liniji biće dosta dobro razrađena linija Beograd – Dubai koji već godinama uspešno održava flydubai.

Dubai i Abu Dabi kao dva najbogatija i najpoznatija emirata u UAE su relativno blizu i odlično su saobraćajno povezani i njihova gravitiona područja se poprilično poklapaju. Flydubai od 17. februara leti svakodnevno na ovoj liniji.

Podsećamo, kompanija WizzAir od juna povezuje Beograd sa grčkim ostrvima Santorini i Krit.

PROČITAJ:  WizzAir zvanično pokrenuo letove iz Niša do Beča

Izvor: Aviatica

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.