Vesti

Putovanja iz Srbije bezuslovno u 4 zemlje, u Grčku i Hrvatsku uz testove

Žurka na plaži

U ponedeljak, tačno u 8.00 sati otvoriće se granica Grčke za građane Srbije. Osim Grčke, kako je podsetio direktor YUTA Aleksandar Seničić, iz Srbije može da se putuje bez PCR testa u četiri države.

PROČITAJ:  Najposećenije države u svetu u 2022. godini

“Imamo četiri države u okruženju s kojima je postignut sporazum, to su BiH, Crna Gora, Albanija i Severna Makedonija. Dakle, to su četiri države za koje, u ovom trenutku, ne morate da imate ikakve dodatne uslove“, precizirao je Seničić u gostovanju na TV Prva.

Putovanja u sve ostale zemlje, su, kaže, uslovljena.

“Dakle, sa Grčkom od sutra, sa Hrvatskom taj dogovor već važi, to je sertifikat o vakcinaciji, ili za one koji nisu vakcinisani – negativan PCR test, odnosno antigenski test. To je za Hrvatsku, a za Grčku još uvek ne može negativan antigenski test, samo PCR test i to ne stariji od 72 sata. U Hrvatsku možete ući vakcinisani, bez obzira o kojoj se vakcini radi”, naglasio je Seničić.

Seničić je pojasnio kakva je situacija sa ostalim turističkim destinacijama zanimljivim za srpske građane.

“Za Egipat imamo veliko interesovanje, tamo je zasad potreban PCR test. Vodimo razgovore sa Egipćanima o priznavanju sertifikata za vakcinaciju, verujem da neće biti problema, jer i tamo građani primaju kineski ‘Sinofarm’. Očekujem do kraja maja da se reši to”, kazao je Seničić.

PROČITAJ:  Uber počinje sa uslugom najma čamca na Mikonosu

Što se tiče Turske, očekuje se da će do kraja maja biti ukinute kontrolne mere za turiste.

Sada je potreban PCR, ali verujem da će do kraja maja da se to ukine, odnosno, da strani turisti neće imati bilo kakve uslove za ulazak u Tursku. Turci i Egipćani jako vode računa o merama, higijeni. Mnogo naših državljana je prošle godine letovalo u Turskoj, doduše, manje nego inače, nismo imali nijedan slučaj zaraze, ali mora svakako da se pazi i poštuju mere zemlje u kojoj gostujete”, rekao je Seničić.

PROČITAJ:  Na prodaju skoro 1.000 hotela u Crnoj Gori

Izvor: Tanjug

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.