Vesti

Besplatan pristup biblioteci Svetske turističke organizacije

Putovanja

Dok virus korone menja svet, a naročito oblast turizma, Svetska turistička organizacija (UNWTO) odlučila je da otvori pristup svojoj elektronskoj biblioteci svima.

Ovaj onlajn servis Svetske turističke organizacije (UNWTO) pokriva široku oblast turizma, putovanja i srodnih tema, tako da je ova elektronska biblioteka izvor informacija u kojoj se mogu naći istraživanja i informacije u oblasti turizma i dostupan državama članicama ove organizacije kao i pridruženim članovima, pretplatnicima i široj javnosti.

UNWTO e-library sadrži knjige, časopise i statističke izveštaje po zemljama i po pokazateljima, dok predmetna područja odražavaju sve važne teme koje kreću turistički sektor i uključuju, između ostalog, ekoturizam i održivi razvoj, turističku statistiku, istraživanje tržišta, inovacije i nove tehnologije i turističku politiku.

Laptop, kamera, putovanja
UNWTO poručuje da ostanete kod kuće i bistrite njihove publikacije koje su sada besplatne

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija je agencija Ujedinjenih nacija koja se bavi pitanjima vezanim za turizam i najvažnije je globalno telo koje se bavi sakupljanjem i upoređivanjem statističkih podataka vezanih za međunarodni turizam.

UNWTO predstavlja javni sektor turističkih tela iz većine zemalja sveta, a publikacije svojih podataka omogućuju poređenja toka i rasta turizma na globalnom nivou. Sedište organizacije je u Madridu, ima 145 država članica i oko 350 prirduženih članova koji se sastoje od privantnog sektora, obrazovnih ustanova, lokalnih turističkih organizacija i turistikih udruženja.

Mnoge od ovih publikacija i istraživanja do sada su se plaćala, ali su sada slobodna za čitanje svima koji su zainteresovani.

S obzirom na razorno dejstvo Covid-19 na turizam i putovanja pitanje je koliko su neke od pubilikacija relevantne kada pandemija virusa prođe. U svakom slučaju, ovo je lep gest i trebalo bi da iskoristite ovu bazu znanja iz oblasti turizma.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.