Vesti

Besplatan pristup biblioteci Svetske turističke organizacije

Dok virus korone menja svet, a naročito oblast turizma, Svetska turistička organizacija (UNWTO) odlučila je da otvori pristup svojoj elektronskoj biblioteci svima.

Ovaj onlajn servis Svetske turističke organizacije (UNWTO) pokriva široku oblast turizma, putovanja i srodnih tema, tako da je ova elektronska biblioteka izvor informacija u kojoj se mogu naći istraživanja i informacije u oblasti turizma i dostupan državama članicama ove organizacije kao i pridruženim članovima, pretplatnicima i široj javnosti.

UNWTO e-library sadrži knjige, časopise i statističke izveštaje po zemljama i po pokazateljima, dok predmetna područja odražavaju sve važne teme koje kreću turistički sektor i uključuju, između ostalog, ekoturizam i održivi razvoj, turističku statistiku, istraživanje tržišta, inovacije i nove tehnologije i turističku politiku.

Laptop, kamera, putovanja
UNWTO poručuje da ostanete kod kuće i bistrite njihove publikacije koje su sada besplatne

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija je agencija Ujedinjenih nacija koja se bavi pitanjima vezanim za turizam i najvažnije je globalno telo koje se bavi sakupljanjem i upoređivanjem statističkih podataka vezanih za međunarodni turizam.

UNWTO predstavlja javni sektor turističkih tela iz većine zemalja sveta, a publikacije svojih podataka omogućuju poređenja toka i rasta turizma na globalnom nivou. Sedište organizacije je u Madridu, ima 145 država članica i oko 350 prirduženih članova koji se sastoje od privantnog sektora, obrazovnih ustanova, lokalnih turističkih organizacija i turistikih udruženja.

Mnoge od ovih publikacija i istraživanja do sada su se plaćala, ali su sada slobodna za čitanje svima koji su zainteresovani.

S obzirom na razorno dejstvo Covid-19 na turizam i putovanja pitanje je koliko su neke od pubilikacija relevantne kada pandemija virusa prođe. U svakom slučaju, ovo je lep gest i trebalo bi da iskoristite ovu bazu znanja iz oblasti turizma.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
  Avionske karte nakon pandemije: pojeftinjenje ili poskupljenje?
Booking.com