Vesti

Bez tuk-tuk “divljaka”: Šri Lanka uvodi red među vozače trotočkaša

Tuk tuk

Ako ste na Šri Lanci do sada hvatali tuk-tuk prevoz na divljaka, stvari za turiste se od danas menjaju iz korena.

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge (Wickremesinghe) je pustio u radi prvi servis za turiste za ove trotočkaše u Galle Face Green parku u Kolombu.

Projekat uspostavljanja reda među ovim prevoznicima je sprovela Agencija za razvoj turizma Šri Lanke (SLTDA) pod nadzorom Ministarstva finansija i Mass Media Mangala Samaraweera u skladu sa prošlogodišnjim opredeljenim sredstvima iz budžeta. Projekat certifikacije vozača počeo je još 2009. godine kada je prvih 50 vozača prošlo obuku.

Bužet za 2018. godinu je predvideo obuku i program certifikovanja za vozače tuk-tukova koji su navršili 21 godinu i odnosi se na turističke rejone. Kurs  za vozače traje dva dana i na kraju se polaže test nakon koga dobijaju certifikat, nalepnicu i identifikacionu karticu sa fotografijom koja mora biti vidljiva u ovom vozilu na tri točka.

Premijer Vikremesinge je na ceremoniji inaguracije simbolično nagradio 150 certifikovanih vozača koji su uspešno završili obuku SLTDA.

Certifikovani vozači tuk-tuk vozila isticanjem identifiikacije i nalepnice na svom trotočkašu omogućuju lokalcima i stranim turistima da jednostavno prepoznaju kvalifikovane vozače i time koriste njihove usluge. U saopštenju Agencije dalje se navodi da će ovakva odluka “pomoći vozačima da povećaju svoj individualni prihod i da će ojačati lokalnu ekonomiju, dok će turisti uživati sigurniji i bolje organizovani prevoz”.

Na inaguraciji su prodefilovali cetifikovani vozači tuk-tukova koji su ponosno nosili svoje certifikate.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
  Građani Srbije mogu da uđu u Bugarsku uz negativan PCR test