Vesti

Bez tuk-tuk “divljaka”: Šri Lanka uvodi red među vozače trotočkaša

Tuk tuk

Ako ste na Šri Lanci do sada hvatali tuk-tuk prevoz na divljaka, stvari za turiste se od danas menjaju iz korena.

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge (Wickremesinghe) je pustio u radi prvi servis za turiste za ove trotočkaše u Galle Face Green parku u Kolombu.

Projekat uspostavljanja reda među ovim prevoznicima je sprovela Agencija za razvoj turizma Šri Lanke (SLTDA) pod nadzorom Ministarstva finansija i Mass Media Mangala Samaraweera u skladu sa prošlogodišnjim opredeljenim sredstvima iz budžeta. Projekat certifikacije vozača počeo je još 2009. godine kada je prvih 50 vozača prošlo obuku.

Bužet za 2018. godinu je predvideo obuku i program certifikovanja za vozače tuk-tukova koji su navršili 21 godinu i odnosi se na turističke rejone. Kurs  za vozače traje dva dana i na kraju se polaže test nakon koga dobijaju certifikat, nalepnicu i identifikacionu karticu sa fotografijom koja mora biti vidljiva u ovom vozilu na tri točka.

Premijer Vikremesinge je na ceremoniji inaguracije simbolično nagradio 150 certifikovanih vozača koji su uspešno završili obuku SLTDA.

Certifikovani vozači tuk-tuk vozila isticanjem identifiikacije i nalepnice na svom trotočkašu omogućuju lokalcima i stranim turistima da jednostavno prepoznaju kvalifikovane vozače i time koriste njihove usluge. U saopštenju Agencije dalje se navodi da će ovakva odluka “pomoći vozačima da povećaju svoj individualni prihod i da će ojačati lokalnu ekonomiju, dok će turisti uživati sigurniji i bolje organizovani prevoz”.

Na inaguraciji su prodefilovali cetifikovani vozači tuk-tukova koji su ponosno nosili svoje certifikate.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.