Vesti

Booking.com ponovo radi: Turska odblokirala popularni sajt

Hotel Turska

Nakon implementiranja zakonskih odredbi koje su zahtevane od njih, holandski portal za onlajn rezervacije Booking.com, kao i slični vebsajtovi, nastaviće sa radom u Turskoj čije vlasti su ih prošlog marta privremeno blokirali.

U cilju još bolje buduće saradnje, Turska Asocijacija turističkih agencija sada radi na pronalaženju rešenja za uključivanje ovog tipa sajtova u poslovno partnerstvo, budući da svi oni zarađuju novac od turizma.

Rad sajta Booking.com obustavljen je odlukom istanbulskog suda zbog nelojalne konkurencije, pa je rezervacija smeštaja mogla biti izvršena od strane turskih državljana samo kada su želeli smeštaj van njihove zemlje, dok su strancima bili dostupni i turski hoteli.

Ova zabrana imala je negativan uticaj na poslovanje niza malih hotela širom Turske, a posebno u Anatoliji, koja se mahom oslanjala na bukiranje smeštaja posredstvom ovog sajta.

To je bio i razlog zašto su Federacija turskih hotelijera, Asocijacija turskih hotelijera i Asocijacija malih turskih hotela tražile da se prekine blokada Booking.com.

Zvaničnici turskog Ministartva ekonomije potom su se više puta sastali sa predstavnicima spornog sajta, predstaviviši im uslove pod kojima bi mogli da nastave sa radom u Turskoj.

Izvor: DailySabah.com

PROČITAJ:  Air Serbia leti od Beograda do Izmira i Lisabona
Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare