Vesti

Booking.com vraća novac za otkazane rezervacije zbog korona virusa

Novac

Pandemija korona virusa je naterala i Booking.com da promeni politiku rezervacija i otkazivanja smeštaja na njihovom servisu, te poput skorašnje odluke AirBnB-a o pravilima za otkazivanje, Booking.com je izdao zvanično saopštenje.

Booking.com očekuje od svojih partnera, a to su svi oni koji izdaju smeštaj putem ove platforme, da vrate uplate i da se odreknu svih troškova zbog otkaza rezervacija u situacijama kada gosti, odnosno putnici, zatraže otkaz rezervacije zbog pandemije korona virusa ili više sile. Booking.com će se takođe odreći svoje provizije u ovim slučajevima.

U saopštenju se navodi da svaku rezervaciju smeštaja u svim zemljama koju su napravili putnici:

  • iz kontinentalne Kine, sa datumom prijave do ili 31. marta 2020. godine,
  • iz Hong Konga i Makaa sa datumom prijave do ili 29. februara 2020. godine,
  • iz područja pod lokalnom karantinom odnosno ograničenim unutaršnjim kretanjem koje su nametnule lokalne vlasti u Italiji, sa datumom prijave između 23. februara 2020. godine i 14. marta 2020. godine,
  • iz područja pod lokalnom karantinom odnosno ograničenim unutaršnjim kretanjem koje su nametnule lokalne vlasti u Južnoj Koreji, sa datumom prijave između 23. februara 2020. godine i 14. marta 2020. godine,
  • koji su bili u području zahvaćenom korona virusom, a potom im je zabranjeno da uđu u zemlju u koju nameravaju da putuju, takođe podležu pravilima o višoj sili.

Booking.com očekuje partneri vrate uplatu unapred i da se odreknu se svih troškova otkazivanja (naknada, troškova ili drugih iznosa) u situacijama kada gosti zatražili otkaze.

Korona virus

Što se tiče rezervacija smeštaja koji se nalazi u kontinentalnoj Kini, Makauu, Italiji i Južnoj Koreji, Booking.com očekuje da njihovi partneri vrate novac i sve dodatne troškove i naknade, a servis će se odreći svoje provizije, sve ukoliko gosti to zatraže i to za rezervacije smeštaja u:

  • kontinentalnoj Kini sa datumom prijave do ili 31. marta 2020. godine,
  • Hong Kongu i Makau sa datumom prijave do ili 29. februara 2020. godine,
  • oblastima pod lokalnom karantinom, odnosno unutrašnjim ograničenjima kretanja koje su nametnule lokalne vlasti u Italiji i za rezervacije koje su napravili putnici iz ovih regiona, sa datumom prijave od 23. februara 2020. do 14. marta 2020. godine,
  • oblastima pod lokalnom karantinom, odnosno unutrašnjim ograničenjima kretanja koje su uvele lokalne vlasti u Južnoj Koreji i za rezervacije koje su napravili putnici iz ovih regiona, sa datumom prijave između 23. februara 2020. godine i 14. marta 2020. godine.
PROČITAJ:  Japan otvorio granice za sve putnike

U Booking.com ističu da je sigurnost njihovih partnera i gostiju od najveće važnosti. Kao rezultat zvaničnih saveta o putovanju zbog korona virusa, gosti nisu u mogućnosti da putuju ili da borave u smeštaju koji se nalazi u oblastima koje su teško pogođene pandemijom. Ističu da treba imati na umu da je putovanje kroz određene oblasti u ovom trenutku pod velikim rizikom ili je zabranjeno.

Pored toga, međunarodna ograničenja putovanja trenutno postoje za putnike koji su nedavno bili u područjima koja su ozbiljno pogođena korona virusom (u većini slučajeva u poslednjih 14 dana). Ova ograničenja, koja se trenutno primenjuju u preko 60 zemalja, mogu da uključuju zabrane ulaska, obavezni karantin po dolasku ili obustavu viza po dolasku.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama AirHelp+ 300X50
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Linkedin mora za poso

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.