Vesti

Booking.com vraća novac za otkazane rezervacije zbog korona virusa

Novac

Pandemija korona virusa je naterala i Booking.com da promeni politiku rezervacija i otkazivanja smeštaja na njihovom servisu, te poput skorašnje odluke AirBnB-a o pravilima za otkazivanje, Booking.com je izdao zvanično saopštenje.

Booking.com očekuje od svojih partnera, a to su svi oni koji izdaju smeštaj putem ove platforme, da vrate uplate i da se odreknu svih troškova zbog otkaza rezervacija u situacijama kada gosti, odnosno putnici, zatraže otkaz rezervacije zbog pandemije korona virusa ili više sile. Booking.com će se takođe odreći svoje provizije u ovim slučajevima.

U saopštenju se navodi da svaku rezervaciju smeštaja u svim zemljama koju su napravili putnici:

  • iz kontinentalne Kine, sa datumom prijave do ili 31. marta 2020. godine,
  • iz Hong Konga i Makaa sa datumom prijave do ili 29. februara 2020. godine,
  • iz područja pod lokalnom karantinom odnosno ograničenim unutaršnjim kretanjem koje su nametnule lokalne vlasti u Italiji, sa datumom prijave između 23. februara 2020. godine i 14. marta 2020. godine,
  • iz područja pod lokalnom karantinom odnosno ograničenim unutaršnjim kretanjem koje su nametnule lokalne vlasti u Južnoj Koreji, sa datumom prijave između 23. februara 2020. godine i 14. marta 2020. godine,
  • koji su bili u području zahvaćenom korona virusom, a potom im je zabranjeno da uđu u zemlju u koju nameravaju da putuju, takođe podležu pravilima o višoj sili.

Booking.com očekuje partneri vrate uplatu unapred i da se odreknu se svih troškova otkazivanja (naknada, troškova ili drugih iznosa) u situacijama kada gosti zatražili otkaze.

Korona virus

Što se tiče rezervacija smeštaja koji se nalazi u kontinentalnoj Kini, Makauu, Italiji i Južnoj Koreji, Booking.com očekuje da njihovi partneri vrate novac i sve dodatne troškove i naknade, a servis će se odreći svoje provizije, sve ukoliko gosti to zatraže i to za rezervacije smeštaja u:

  • kontinentalnoj Kini sa datumom prijave do ili 31. marta 2020. godine,
  • Hong Kongu i Makau sa datumom prijave do ili 29. februara 2020. godine,
  • oblastima pod lokalnom karantinom, odnosno unutrašnjim ograničenjima kretanja koje su nametnule lokalne vlasti u Italiji i za rezervacije koje su napravili putnici iz ovih regiona, sa datumom prijave od 23. februara 2020. do 14. marta 2020. godine,
  • oblastima pod lokalnom karantinom, odnosno unutrašnjim ograničenjima kretanja koje su uvele lokalne vlasti u Južnoj Koreji i za rezervacije koje su napravili putnici iz ovih regiona, sa datumom prijave između 23. februara 2020. godine i 14. marta 2020. godine.

U Booking.com ističu da je sigurnost njihovih partnera i gostiju od najveće važnosti. Kao rezultat zvaničnih saveta o putovanju zbog korona virusa, gosti nisu u mogućnosti da putuju ili da borave u smeštaju koji se nalazi u oblastima koje su teško pogođene pandemijom. Ističu da treba imati na umu da je putovanje kroz određene oblasti u ovom trenutku pod velikim rizikom ili je zabranjeno.

Pored toga, međunarodna ograničenja putovanja trenutno postoje za putnike koji su nedavno bili u područjima koja su ozbiljno pogođena korona virusom (u većini slučajeva u poslednjih 14 dana). Ova ograničenja, koja se trenutno primenjuju u preko 60 zemalja, mogu da uključuju zabrane ulaska, obavezni karantin po dolasku ili obustavu viza po dolasku.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare