Vesti

Booking.com zatvara kancelariju u Splitu

Hotel

Booking.com zatvara kancelariju u Splitu, naravno zbog okolnosti koje su nastale zbog pandemije Covid-19.

Kompanija Booking.com saopštila je da će smanjiti broj zaposlenih širom sveta za četvrtinu, odnosno 25 odsto, a za Slobodnu Dalmaciju ova vest je potvrđena i PR Booking.com je izjavio da su zaposleni u splitskoj kancelariji takođe pogođeni ovim merama.

„U julu smo najavili kako ćemo zbog devastirajućeg uticaja COVID-19 krize biti primorani na globalnom nivou smanjimo broj zaposlenih. Nažalost, možemo potvrditi kako su zaposleni u našem splitskom ogranku takođe pogođeni najavljenim promenama u poslovanju“, rečeno je ovim novinama preko PR agencije Booking.com.

Split nije izuzetak, jer se radi o globalnom procesu restrukturiranja kompanije, koja je u 23 godine od jednog zaposlenog narasla na 17.500 ljudi u 200 kancelarija i 70 država širom sveta.

Inače, na području Hrvatske tada su zapošljavali 60 radnika, od čega u Splitu nešto manje od 10. Kancelarija u Splitu je nakon sezonskog rada prešla na stalni rad, nakon što je otvorena pre četiri godine, zajedno sa dubrovačkom koja pokriva i Crnu Goru i čije gašenje trenutno nije planirano.

„Promene koje se događaju u Hrvatskoj deo su globalne rekonstrukcije poslovanja koja će utiecati do 25 odsto zaposlenih u Booking.com širom svijeta. Iako smo napravili sve što smo mogli kako bi sačuvali što više radnih mesta, zbog značajnog smanjenja broja putovanja i malih mogućnosti da u idućih nekoliko godina situacija na tržištu bude kakva je bila pre COVID krize, na našu veliku žalost, kao i mnoge druge kompanije u putničkom sektoru, moraćemo dodatno restrukturisati našu organizaciju poslovanja, kako bi se prilagodili novim uslovima u industriji putovanja u skladu s našim predviđanjima“, rekli su Slobodnoj Dalmaciji u ovoj kompaniji.

U Hrvatskoj je Booking.com u 2019. godini imao 64 zaposlenih, a u 2019. godini dobit je bila nešto više od 28 miliona kuna bruto (više od 3,5 miliona evra).

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare