Vesti

Booking.com zatvara kancelariju u Splitu

Hotel

Booking.com zatvara kancelariju u Splitu, naravno zbog okolnosti koje su nastale zbog pandemije Covid-19.

Kompanija Booking.com saopštila je da će smanjiti broj zaposlenih širom sveta za četvrtinu, odnosno 25 odsto, a za Slobodnu Dalmaciju ova vest je potvrđena i PR Booking.com je izjavio da su zaposleni u splitskoj kancelariji takođe pogođeni ovim merama.

“U julu smo najavili kako ćemo zbog devastirajućeg uticaja COVID-19 krize biti primorani na globalnom nivou smanjimo broj zaposlenih. Nažalost, možemo potvrditi kako su zaposleni u našem splitskom ogranku takođe pogođeni najavljenim promenama u poslovanju”, rečeno je ovim novinama preko PR agencije Booking.com.

Split nije izuzetak, jer se radi o globalnom procesu restrukturiranja kompanije, koja je u 23 godine od jednog zaposlenog narasla na 17.500 ljudi u 200 kancelarija i 70 država širom sveta.

Inače, na području Hrvatske tada su zapošljavali 60 radnika, od čega u Splitu nešto manje od 10. Kancelarija u Splitu je nakon sezonskog rada prešla na stalni rad, nakon što je otvorena pre četiri godine, zajedno sa dubrovačkom koja pokriva i Crnu Goru i čije gašenje trenutno nije planirano.

“Promene koje se događaju u Hrvatskoj deo su globalne rekonstrukcije poslovanja koja će utiecati do 25 odsto zaposlenih u Booking.com širom svijeta. Iako smo napravili sve što smo mogli kako bi sačuvali što više radnih mesta, zbog značajnog smanjenja broja putovanja i malih mogućnosti da u idućih nekoliko godina situacija na tržištu bude kakva je bila pre COVID krize, na našu veliku žalost, kao i mnoge druge kompanije u putničkom sektoru, moraćemo dodatno restrukturisati našu organizaciju poslovanja, kako bi se prilagodili novim uslovima u industriji putovanja u skladu s našim predviđanjima”, rekli su Slobodnoj Dalmaciji u ovoj kompaniji.

U Hrvatskoj je Booking.com u 2019. godini imao 64 zaposlenih, a u 2019. godini dobit je bila nešto više od 28 miliona kuna bruto (više od 3,5 miliona evra).

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo