Vesti

Boravak na otvorenom za odmor planira 80 odsto Evropljana

Bicikl

Rezultati istraživanja evropskog tržišta navode da će 55 odsto ispitanika kao destinaciju za odmor izabrati svoju zemlju, 22 odsto je promenilo planove i neće ići na odmor ovog leta, dok samo 16 odsto planira da putuje u drugu zemlju.

Ovo su neki od rezultata istraživanja koje je sprovela platforma za rezervacije ekstremnih sportova i aktivnosti u prirodi „Adrenaline hunter„, a u vezi sa uticajem pandemije korona virusa na planiranje odmora.

Prema ovom istraživanju oko 35 odsto ispitanika zbog epidemije planira kraći odmor, 40 odsto imaće manji budžet, a 47 odsto će na odmor sa porodicom.

Istraživanje adrenaline hunters
55 odsto ispitanika će kao destinaciju za odmor izabrati svoju zemlju, 22 odsto je promenilo planove i neće ići na odmor ovog leta, dok samo 16 odsto planira da putuje u drugu zemlju

Gde će i kako Evropljani provoditi odmor

Rezultati istraživanja pokazuju da 66 odsto ispitanika planira odmor na plaži, odmor u u planinama planira 38 odsto, na selu ili ruralnim krajevima zemlje 31 odsto, dok se samo 10 odsto odlučilo da odmor provede u velikim evropskim gradovima.

Istraživanje boravak na otvorenom
54 odsto anketiranih se izjasnilo da im je pri izboru destinacije ove godine presudno izbegavanje gužve, a 32 odsto će izbegavati javni prevoz

Od svih anketiranih 28 odsto anketiranih odlučilo za hotelski smeštaj, dok će 46 odsto izabrati individualni smeštaj u apartmanima, kućama, sobama. Planira da se hrani u restoranima samo 39 odsto ispitanika, dok 34 odsto anketiranih ima u planu da posećuje kulturne događaje. Iznenađuje podatak da samo 16 odsto planira posete barovima, kafićima i sličnim lokalima.

Izbegavanje gužve i boravak na otvorenom

Interesantan podatak je da čak 80 odsto ispitanika planira boravak na otvorenom, čemu ide u prilog i rezultat od 54 odsto anketiranih koji se izjasnilo da im je pri izboru destinacije ove godine presudno izbegavanje gužve, kao i rezultat da će 32 odsto izbegavati korišćenje javno prevoza.

Na koncu, 56 odsto anketiranih je izjavilo da im je pri izboru destinacije za odmor ovog leta presudan izbor odnosno ponuda outdoor aktivnosti.

Istraživanje o odmorima
66 odsto hoće na more, a 38 odsto hoće na planinu

Prema jednom ranijem istraživanju, zdravstvene prilike ubrzano popravljaju osmog dana odmora, ali se nakon istog perioda od povratka kući i one vraćaju u normalu.

Kako vi planirate da provedete odmor ove godine možete nam napisati u komentarima.

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare