Vesti

Da li je kraj divljim taksistima na beogradskom aerodromu

Divlji taksisti

Divljim taksistima na beogradskom aerodromu možda je odzvonilo jer operater Aerodroma Nikola Tesla Beograd, VINCI, traži rešenje za veoma agresivne nelicencirane taksiste koji u svojoj sali za dolaske i oko samog aerodroma napadaju strance koji ne znaju za standardne taksi tarife, što je problem koji traje dugo vremena, piše portal Ex-Yu Aviation News.

Aerodrom obezbeđuje štand za taksi sa kojeg se izdaje vaučer putnicima za licencirani taksi. Međutim, to nije odvratilo „divlje“ taksiste da pokušaju da namame putnike pitajući ih da li im je potrebna vožnja u sali za dolaske i oko aerodroma.

Kako saznaju Ex-YU Aviation News, VINCI je lokalnim vlastima rekao da će, ako se ne reši problem sa „divljim“ taksistima, zabraniti svim taksijima da preuzimaju putnike na aerodromu i uspostaviće sopstvenu taksi službu koja bi imala ekskluzivna prava za prevoz putnika sa aerodroma, dok bi prema planu, svim taksijima bi i dalje bilo dozvoljeno da dovoze mušterije iz grada do aerodroma.

Vlada je rekla da će to pitanje rešiti, međutim, do sada je malo toga urađeno, tako da i pored prisustva policajaca i komunalnih policajaca na aerodromu i u zoni preuzimanja taksija, „divlji“ taksisti i dalje nude svoje usluge na aerodromu.

U decembru prošle godine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je da će ukloniti sve nelicencirane taksiste koji nude usluge u zoni dolazaka aerodroma po završetku izgradnje novog centralnog procesorskog objekta, međutim, to se nije ostvarilo.

Izvor: Ex-YU Aviation News

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare